Eliberarea Ucrainei nu se va produce prea curând: „urmează un război static”

Șeful centrului de informații al Forțelor de Apărare estoniene, Margo Grosberg, crede că până în primăvară războiul din Ucraina va rămâne într-o formă statică.

„Mai sunt 7 – 9 săptămâni până la sfârșitul ostilităților active – în funcție de momentul în care vremea se deteriorează. Apoi, până în primăvară, vom vedea un război static de tipul celui la care asistăm acum în regiunile Donețk și Lugansk”, a declarat Grosberg, conform agenției ucrainene de știri Ukrainska Novini.

Este puțin probabil ca în acest timp să fie posibilă eliberarea întregului teritoriu al Ucrainei, a adăugat Grosberg.

Potrivit acestuia, va fi foarte dificil să se obțină un succes atât de mare într-un timp atât de scurt.

Grosberg a comentat, de asemenea, ofensivele intense ale forțelor ucrainene din regiunea Herson.

„Nu aș clasifica acest lucru ca pe o ofensivă masivă. Dar de la începutul lunii aprilie, Ucraina a reușit să obțină succese în regiunea Herson”, a spus el.

Potrivit lui Grosberg, repoziționarea trupelor ucrainene pe Nipru va elimina pericolul ca trupele ruse să încerce să înainteze spre Odessa.

În egală măsură însă, deoarece va fi dificil pentru unitățile rusești să traverseze Niprul, va fi, de asemenea, dificil pentru trupele ucrainene să facă acest lucru.

Potrivit lui Grosberg, o ofensivă reușită necesită un număr triplu de forțe.

În plus, Rusia a construit numeroase structuri defensive în regiunea Herson, iar forțele ucrainene au reușit doar să treacă de prima linie, a spus el.

Succesele Ucrainei în regiunea Herson și o ofensivă din ce în ce mai intensă vor reduce capacitatea autorităților de ocupație de a organiza un „referendum” acolo, crede Grosberg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...