Elon Musk a „sărăcit” anul trecut cu peste 200 de miliarde de dolari

Achiziționarea Twitter pentru 44 miliarde dolari nu a fost de bun augur pentru averea estimată a patronului Tesla și SpaceX. Dacă la sfârșitul anului 2021 averea acestuia se ridica la 340 miliarde dolari, acum este estimată la doar 137 miliarde dolari.

Sigur, să nu vă imaginați că Musk avea banii în bancă și cineva a venit și i-a luat. Nu, valoarea averii este estimată pe baza evaluărilor bursiere. Fabricile Tesla sau laboratoarele SpaceX nu s-au închis ca urmare a scăderii prețului acțiunilor de pe bursă; acestea continuă la fel ca înainte.

Evaluarea este dată de cotație, adică de câți bani ar încasa o un acționar dacă își vinde toată participația la o companie într-un anumit moment. Așa a ajuns și Elon Musk să fie cel mai bogat om al planetei și acum să „piardă” 200 de miliarde de dolari (cam jumătate din PIB-ul României).

Pierderea a coincis cu achiziționarea companiei de social media Twitter, moment în care au început să se deprecieze și acțiunile companiei de mașini electrice Tesla. În noiembrie, Elon Musk a glumit despre pierderea de bani pe Twitter. „Cum să faci o mică avere pe reţelele sociale? Începe cu una mare”, a scris el pe Twitter.

Tesla a înregistrat o scădere de 65% a valorii acţiunilor în 2022, cu o scădere de 44% în decembrie. Musk a vândut miliarde de dolari în acţiuni ale companiei în eforturile de a face Twitter profitabil.

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a devenit prima persoană care a cărui avere depăşea 200 de miliarde de dolari în aprilie 2021. Musk a fost a doua persoană. Bloomberg estimează valoarea actuală a averii lui Jeff Bezos la 107 de miliarde de dolari.

Titlul de cel mai bogat om al planetei îi revine acum preşedintelui brandului francez de lifestyle LVMH, Bernard Arnault, care are o avere de 162 miliarde dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Un membru CA la societățile Primăriei Galați câștigă anual până la...

Dezbaterile coaliției guvernamentale pe tema reducerii cheltuielilor din sectorul bugetar readuc în actualitate faptul că aceleași partide, PSD și PNL, au dat undă verde...