Elon Musk devine cel mai bogat om din lume: ce avere are creatorul Tesla și SpaceX

Publicat: 07 ian. 2021, 21:32, de Mădălina Bălăceanu, în Internațional , ? cititori
Elon Musk devine cel mai bogat om din lume: ce avere are creatorul Tesla și SpaceX
Elon Musk

Elon Musk a devenit cel mai bogat om din lume, după ce o creștere cu 2,8% a prețului acțiunilor producătorului de vehicule electrice a adus averea lui Musk la 3 miliarde de dolari distanță de cea a fondatorului Amazon, Jeff Bezos.

Creatorul Tesla Inc și SpaceX a crescut enorm în ultimul an, cu peste 150 de miliarde de dolari. Analiștii spun că ar fi cea mai rapidă perioadă de creare a unei averi din istorie, alimentată de majorarea prețului acțiunilor Tesla, care au crescut anul trecut cu 743%.

Potrivit Bloomberg, Bezos ocupă primul loc în Bloomberg Billionaires Index. Averea inginerului născut în Africa de Sud a ajuns miercuri de 181,1 miliarde de dolari. În calitate de director executiv al Space Exploration Technologies Corp. sau SpaceX, Musk este, de asemenea, un rival pentru Bezos, proprietar al Blue Origin LLC, în cursa privatizării zborului în spațiu, notează Mediafax.

Cei mai bogați 500 de oameni din lume au adăugat anul trecut o valoare record de 1,8 trilioane de dolari la averea lor combinată, o creștere de 31%. Câștigurile au fost disproporționat la vârf, unde cinci persoane dețin averi care depășesc 100 de miliarde de dolari și alte 20 au cel puțin 50 de miliarde de dolari.