Elon Musk oferă 100 mil. dolari pentru descoperirea unei soluții de reducere a dioxidului de carbon din atmosferă

Șeful Tesla Inc și antreprenorul miliardar Elon Musk oferă un premiu de 100 de milioane de dolari într-o competiție globală de patru ani pentru a găsi o modalitate de reducere a dioxidului de carbon din atmosfera Pământului.

Musk, care conduce și compania spațială SpaceX, a trimis pentru prima dată un tweet despre premiu în ianuarie și a spus că va dezvălui detalii despre competiție la o dată ulterioară. „Aceasta nu este o competiție teoretică; vrem echipe care să construiască sisteme reale care să poată avea un impact măsurabil și să se extindă la un nivel gigaton”, a declarat Musk.

Liniile directoare complete vor fi anunțate pe 22 aprilie, iar competiția va dura patru ani până în Ziua Pământului, 2025, a declarat luni XPrize, care a organizat competiția.

La optsprezece luni de la startul competiției, primele 15 echipe vor primi 1 milion de dolari, în timp ce douăzeci și cinci de burse de 200.000 de dolari vor fi distribuite echipelor de studenți concurenți.

Ulterior, câștigătorul marelui premiu va primi 50 de milioane de dolari, în timp ce deținătorul locului doi va primi 20 de milioane de dolari, iar 10 milioane de dolari vor ajunge la locul trei.

Pentru a câștiga competiția, echipele ar trebui „să creeze și să demonstreze o soluție care să poată extrage dioxidul de carbon direct din atmosferă sau oceane și să îl blocheze permanent într-un mod benign pentru mediu”, au adăugat cei de la XPrize.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole