Elon Musk, seful Tesla, este din nou cel mai bogat om de pe planetă

Elon Musk, șeful Tesla, a revenit pe primul loc în clasamentul celor mai bogați oameni din lume, devansându-i pe Bernard Arnault, CEO-ul LVMH și Jeff Bezos, fondatorul și CEO Amazon. 

Elon Musk, miliardarul american proprietar al Twitter de mai multe luni, are o avere de 192 de miliarde de dolari, potrivit datelor de la Bloomberg Billionaires Index.  

Elon Musk a revenit pe prima poziție, după ce Bernard Arnaud a înregistrat o pierdere de peste cinci miliarde de dolari. Francezul trece pe locul doi (187 de miliarde dolari), fiind urmat de Jeff Bezos, care are o avere de 144 de miliarde de dolari.

Bernard Arnault urcase în fruntea clasamentului în martie 2023, datorită căderii lui Elon Musk. Acum, americanul este cel care beneficiază de performanța slabă a LVMH, în contextul în care valoarea acţiunilor s-a redus cu 6% într-o lună, în timp ce Tesla a crescut cu 26%.

Compania îşi va deschide reţeaua de supraalimentare din Statele Unite şi Canada pentru vehiculele electrice Ford din 2024, dublându-se numărul de staţii accesibile clienţilor Ford.

La finele lunii mai, modelul Y al Tesla a devenit cea mai vândută maşină din lume, fiind prima dată în istoria automobilelor, când cel mai bine vândut model din lume este o maşină electrică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Ce baroni locali PSD ar dispărea după reforma Ciolacu

Reforma propusă de liderul PSD, Marcel Ciolacu, a stârnit discuții aprinse în rândul baronilor locali ai PSD. Vezi lista celor 20 de baroni locali...