Elton John, acuzații dure la adresa Vaticanului. Ce mesaj a postat celebrul artist

Publicat: 21 mart. 2021, 09:00, de Ziarul Puterea, în LIFESTYLE , ? cititori
Elton John, acuzații dure la adresa Vaticanului. Ce mesaj a postat celebrul artist

Cântărețul Elton John a acuzat Vaticanul de „ipocrizie”, după ce Biserica Catolică a precizat că nu va binecuvânta căsătoria persoanelor de același sex, într-o declarație aprobată de Papa Francisc.

Artistul britanic a distribuit un mesaj pe Twitter în care asigură că Vaticanul a finanţat o parte din filmul său biografic, în care este prezentată căsătoria sa cu David Furnish, potrivit News.ro, citat de Adevărul.

Muzicianul a distribuit pe Twitter un mesaj însoţit de două imagini: un extras dintr-un ziar care anunţa refuzul Vaticanului de a binecuvânta căsătoriile homosexuale şi unul din Daily Beast cu titlul „Cum a cheltuit Vaticanul milioane pentru filmul biografic al lui Elton John”.

„Cum poate Vaticanul să refuze binecuvântarea căsătoriilor homosexuale pentru să <<sunt un păcat>>, dar să facă cu plăcere profit investind milioane în Rocketman, un film care celebrează fericirea pe care am găsit-o în căsătoria mea cu David?”, a transmis artistul punând totodată hashtagul #hypocrisy.

Vaticanul nu a confirmat niciodată, nici nu a negat, că a finanţat o parte din filmul „Rocketman” – această informaţie a apărut pentru prima dată în 2019, la puţin timp după lansarea lungmetrajului, în Corriere della Sera.

Publicaţia italiană asigura că mai mult de 4 milioane de euro au finanţat producţia de filme precum ultimul „Men in Black” şi „Rocketman”.  Elton John a fost chiar el producător executiv al acestui film. Lungmetrajul, care a costat 40 de milioane pentru a fi produs, a generat venituri de 195 de milioane de dolari la box office.

Citește și: