Vatican: Biserica Catolică nu poate binecuvânta uniunile homosexuale

Vaticanul a decretat că Biserica Catolică nu poate binecuvânta uniunile homosexuale, deoarece Dumnezeu „nu poate binecuvânta păcatul”.

Congregația pentru Doctrina Credinței a emis luni un răspuns formal la o întrebare privind uniunile homosexuale, dacă este posibil să fie binecuvântate de clerul catolic.

Răspunsul, cuprins într-o explicație de două pagini publicată în șapte limbi și aprobată de Papa Francisc, a fost „negativă”.
Decretul face distincție între primirea și binecuvântarea în biserică a persoanelor gay, pe care le-a susținut Suveranul Pontif şi uniunile lor, deoarece o astfel de recunoaștere sacramentală ar putea fi confundată cu căsătoria, scrie ABC News.

Vaticanul susține că persoanele homosexuale trebuie tratate cu demnitate și respect. Învățătura catolică susține că o căsătorie este o uniune pe tot parcursul vieții între bărbat și femeie, face parte din planul lui Dumnezeu și este destinată de a crea o viață nouă.

1 COMENTARIU

  1. Universul este plin de viata, sunt miliarde și miliarde de galaxii. Majoritatea galaxiilor au un diametru cuprins între câteva zeci și câteva sute de mii de ani lumină și sunt de obicei separate una de alta prin distanțe de ordinul câtorva milioane de ani lumină. Unele galaxii mari cuprind în structura lor complexă și un număr de galaxii mai mici, numite galaxii satelit. Ar trebui sa fim prea aroganți sa spunem ca noi suntem unici in acest univers.
    Biserica a fost și este creata de către om și nicidecum de către bunul Dumnezeu.
    Dumnezeu nu te judeca și nici nu te iartă pentru ale tale păcate iar frica nu vine de la dumnezeu ci vine de la om. Dumnezeu este dătător de viata și de inteligenta, fiecare om, fiecare vietate sa născut cu o matrice a vieții.
    Biserica este oglinda partidelor politice care indiferent din ce unghi ai privi…. Tu trebuie sa te supui și sa fi mereu cu nasul in pământ iar educația ta trebuie sa fie limitata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole