Elveţia renunță la neutralitate?

Elveţia anunță sancțiuni împotriva Rusiei. Mai exact, va îngheța conturile oligarhilor ruși implicați în invadarea Ucrainei. De altfel, câțiva dintre ei au început să critice acțiunile lui Putin.  

Prin această măsură, Elveția se îndepărtează de politica tradiţională de neutralitate. Guvernul de la Berna spune că, având în vedere intervenţia militară a Rusiei în desfăşurare în Ucraina, Consiliul Federaţiei  a luat decizia de a adopta pachetele de sancţiuni impuse de UE. Elveţia a adoptat de asemenea sancţiuni financiare, cu efect imediat, împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin, a premierului Mihail Mişustin şi a ministrului de Externe Serghei Lavrov.

. „Sunt foarte fericit ca Elvetia ni s-a alăturat”

Decizia Elveției este salutată de șeful diplomației europene, Josep Borrell. „Sunt foarte fericit ca Elvetia ni s-a alăturat. În felul acesta, măsurile noastre vor fi mult mai eficiente. E o foarte buna veste ca Elvetia ni s-a alăturat în lupta împotriva corupției, a banilor negri și a oligarhilor care îl sprijină pe Putin”, a spus oficialul european.

Preşedintele Elveţiei declarase recent că era „foarte probabil” ca ţara sa să urmeze linia Uniunii Europene. Acum, în plus, Elveția spune că va trimite ajutoare refugiaților ucraineni din Polonia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...