Elvețienii de la Roche vor lansa un test rapid pentru coronavirus

Grupul farmaceutic elveţian Roche va lansa pe piață, la sfârşitul lunii septembrie, un test de depistare a noului coronavirus, care va da rezultatele în doar 15 minute.

Acest test pentru antigenele SARS-CoV-2, virus la originea pandemiei de COVID-19 care a ucis peste 851.000 de oameni în întreaga lume de la sfârşitul lunii decembrie, va fi disponibil mai întâi în ţările care recunosc „marcajul CE”, o etichetă obligatorie pentru produsele care se comercializează în Uniunea Europeană.

Roche intenţionează să depună și „o cerere de autorizare de urgenţă” la Agenţia americană pentru medicamente (FDA) pentru a putea vinde kitul de test și în SUA.

„La lansare, 40 de milioane de teste rapide SARS-CoV-2 vor fi disponibile în fiecare lună. Această capacitate va fi mai mult decât dublă la sfârşitul acestui an pentru a răspunde la cererea de teste a sistemelor de sănătate din întreaga lume”, au anunțat oficialii Roche.

Testul urmează să fie lansat în parteneriat cu compania sud-coreeană SD Biosensor Inc. cu care Roche are un acord de distribuţie la nivel mondial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole