Agenția Europeană pentru Medicamente: Noi date despre eficiența vaccinurilor anti-coronavirus

Agenția Europeană pentru Medicamente anunță noi date despre eficiența vaccinurilor anti-coronavirus dezvoltate de Pfizer BioNTech şi Moderna.

Directorul executiv al EMA, Emer Cooke, spune că vaccinurile anti-Covid dezvoltate de Pfizer/BioNTech şi Moderna sunt „foarte solide”.

 „Dispunem de un set de date cu privire la peste 30.000 de subiecţi care au fost monitorizaţi de-a lungul unor teste clinice. Astfel, avem la dispoziţie date foarte solide pe baza cărora să luăm o decizie, atât în ceea ce priveşte siguranţa, cât şi eficacitatea”, a declarat Emer Cooke în cadrul Comisiei de sănătate publică a Parlamentului European, scrie Agerpres și Reuters.

Evaluările vaccinurilor anti-Covid ale Pfizer/BioNTech și Moderna ar urma să fie finalizate de EMA pe 29 decembrie, respectiv 12 ianuarie.

Însă, în acest moment, nu putem garanta că vom avea un rezultat pozitiv al evaluărilor. Trebuie să ne asigurăm că vom analiza aceste date în mod corect”, a adăugat aceasta.

EMA verifică cazurile celor două persoane din Regatul Unit care au dezvoltat reacții adverse după ce s-au vaccinat din cauza faptului că sufereau de alergii severe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...