Emil Boc, în război cu ministrul Sănătății: Fără bani, procesul de vaccinare va fi compromis

Publicat: 11 ian. 2021, 18:49, de Mădălina Bălăceanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Emil Boc, în război cu ministrul Sănătății: Fără bani, procesul de vaccinare va fi compromis

Președintele Asociației Municipiilor din România, primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, spune că dacă ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, nu rezolvă problema finanțării pentru organizarea centrelor de vaccinare, primarii vor trebui să ia bani de la bursele elevilor, de la creșe și de la obiectivele de investiții.

„Așteptăm forma finală a OUG pe care sperăm ministrul Sănătății să o corecteze cu alocarea financiară pentru administrațiile locale. În Strategia Națională de Vaccinare, adoptată de guvern în decembrie, se spune foarte clar că pentru îndeplinirea obiectivelor date administrațiilor locale, guvernul alocă resurse de la bugetul de stat. Faptul că un ministru al Sănătății a ignorat un act oficial al Guvernului spune multe. Administrațiile locale nu doresc să mai fie Cenușăreasa. Am fost puși în fața faptului împlinit”, spune Emil Boc, la Digi24.

El a mai  declarat că primarii vor fi nevoiți să taie bani din alte părți, dacă nu vor primi finanțare.

„Ar însemna să luăm bani de la burse, de la creșe, de la obiective de investiții și să asigurăm susținerea financiară. Unii pot, alții nu pot. Vom compromite procesul de vaccinare din România, care este de interes național”, a declarat edilul.

Boc, supărat pe Vlad Voiculescu

Întrebat dacă va cere demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, Boc a spus că nu interferează cu decizia politică din coaliție.

„Chelutielile legate de centre și de dotare se ridică la 5 milioane de euro numai pentru Cluj-Napoca. Mâine avem discuții la nivel guvernamental pe marginea inclusiv a acestui subiect. În primul rând, ministrul Sănătății să facă actul normativ în concordanță cu legile statului român, să citească ordonanțele de urgență anterioare și să pună în concordanță actul normativ cu aceste texte. Este treaba politicienilor să rezolve problemele, nu interferăm cu activitate coaliției”, a mai declarat Boc.

Boc este în război cu Vlad Voiculescu, fiind nemulțumit de o OUG conform căreia administrațiile locale trebuie să înființeze și să doteze centrele de vaccinare anti-Covid-19, însă fără ca documentul să prevadă și sursa de bani.