Emiratele Arabe Unite trec la săptămâna de lucru de patru zile şi jumătate! Care este „procedura”

Publicat: 07 dec. 2021, 19:30, de Eliza Popa, în Internațional , ? cititori
Emiratele Arabe Unite trec la săptămâna de lucru de patru zile şi jumătate! Care este „procedura”

Emiratele Arabe Unite (EAU) au decis să mute pentru sâmbătă-duminică weekend-ul lor care până acum era vineri-sâmbătă şi să instaureze o săptămână de lucru de patru zile şi jumătate, potrivit WAM.

În afara celor două zile libere de sâmbătă şi duminică, locuitorii EAU vor avea o jumătate de zi suplimentară de odihnă de vineri după-amiaza, ziua marii rugăciuni săptămânale în ţările musulmane. „Emiratele Arabe Unite sunt prima ţară din lume care introduce o săptămână de muncă mai scurtă de cinci zile”, în vigoare în alte ţări, mai notează WAM, agenție de presă citată de AFP.

Guvernul Emiratelor vrea armonie între muncă și viața personală

În majoritatea ţărilor arabe, weekend-ul este vineri-sâmbătă. Federaţia, care regrupează şapte emirate, va deveni singura ţară din Golf cu un weekend sâmbătă-duminică, o decizie care îi permite să se alinieze majorităţii ţărilor din lumea non-arabă. „Acest weekend prelungit face parte din eforturile guvernului Emiratelor de a ameliora echilibrul între muncă şi viaţa personală (…), precum şi de a creşte performanţele ţării în materie de competitivitate economică”.

„Săptămâna de lucru naţională” va fi obligatorie pentru sectorul public începând din ianuarie.