Enel: Pentru majoritatea clienților nu vor crește facturile la energie electrică de la 1 ianuarie

Companiile de furnizare Enel au transmis că peste două milioane de clienţi sunt deja pe piaţa liberă și nu vor avea creșteri de preț la facturile de energie electrică.

Potrivit Enel, pentru majoritatea clienților nu se vor aplica creşteri de preţ la 1 ianuarie 2021.

„Dintre toţi furnizorii prezenţi pe piaţa de energie din România, companiile Enel din România au cei mai mulţi clienţi care au ales deja piaţa concurenţială”, se menţionează în comunicat.

Șase milioane de consumatori de energie electrică din România sunt au în continuare tarif reglementat și nu au trecut pe piața liberă. Dintre aceștia, 13% sunt clienţi Enel (800.000).

În Banat şi Dobrogea, aproape 75% din totalul clienţilor Enel Energie se bucură deja de preţuri concurenţiale. În Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu, procentul clienţilor Enel Energie Muntenia aflaţi deja în piaţa liberă depăşeşte 66%.

De la 1 ianuarie 2021, preţurile la energia electrică pentru consumatorii casnici ce sunt acum în piaţa reglementată vor fi calculate de furnizorul tradiţional şi se vor numi preţuri de serviciu universal.

Consumatorii fie rămân cu actualele contracte, la preţuri de serviciu universal, fie încheie contracte în piaţa liberă, la preţuri concurenţiale. Pot alege dintr-o gamă foarte variată de oferte şi servicii ce consideră potrivit pentru ei – concurenţa din piaţa liberă le aduce oportunitatea unui preţ optim.

Trecerea unui client casnic de la un furnizor de ultimă instanţă la un alt furnizor (FUI sau din piaţa liberă) nu implică niciun cost suplimentar. Procesul de schimbare a furnizorului de energie electrică nu implică modificări de ordin tehnic sau o schimbare a contorului.

Toţi clienţii finali de energie electrică au dreptul să îşi schimbe furnizorul, cu respectarea condiţiilor contractuale, în termen de 21 de zile de la data solicitării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...