Pentru a evita alte pandemii, Moderna s-a lansat în producerea de noi vaccinuri

Febra dengue, virusul Ebola, tuberculoza… Compania Moderna, care este printre primii producători de vaccinuri contra Covid-19, anunță că s-a lansat în dezvoltarea altor vaccinuri. trasmite AFP.

Este vorba de vaccinuri contra a 15 virusuri și bacterii emergente sau neglijate, concepute pentru a limita riscurile unei noi pandemii.

Compania americană Moderna este fondată și condusă de francezul Stephane Bancel, specialist în tehnologia inovatoare ARN mesager. El lucrează acum la vaccinuri ARN contra unor virusuri, cum sunt HIV și Zika. Proiectul vizează cei cincisprezece agenți patogeni identificați ca fiind cele mai mari riscuri pentru sănătatea publică de către Organizația Mondială a Sănătății și Coaliția pentru inovații în pregătirea pentru epidemii (CEPI), a anunțat compania.  

De asemenea, CEPI a anunțat, anul trecut, investirea a 3,5 miliarde dolari într-un proiect ce are ca obiectiv accelerarea dezvoltării de noi vaccinuri. Moderna dorește ca până în 2025 să facă pași decisivi pentru realizarea de vaccinuri contra virusurilor care provoacă febra chikungunya, febra hemoragică Crimeea-Congo, dengue, Ebola, paludism și tuberculoză.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole