Epidemia de Ebola ar putea reizbucni curând. Avertisment OMS

În curând ar putea reizbucni o epidemie de Ebola, atrage atenția Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

OMS își mobilizează resursele pentru e trimite în Guineea doze de vaccin anti-Ebola, în contextul în care au fost înregistrate deja patru decese.

„Vom desfăşura rapid capacităţile necesare pentru a sprijini Guineea, care are deja o mare experienţă”, a declarat presei profesorul Alfred George Ki-Zerbo, la încheierea unei reuniuni cu autorităţile sanitare ale acestei ţări.

 În 2013, Guineea s-a confruntat cu cea mai mare epidemie de Ebola. Epidemia s-a încheiat în anul 2016, după ce s-a răspândit în 10 țări.

„Suntem cu adevărat preocupaţi, există deja patru decese de febră hemoragică a virusului Ebola în regiunea Nzerekore, dintre care două chiar în Nzerekore şi două în subprefectura Goueke”, a declarat sâmbătă ministrul sănătăţii, Remy Lamah, conform Agerpres.

Ebola a fost descoperită pentru prima dată în 1976 în Zair, actuala Republică Democrată Congo (RDC). Virusul se manifestă prin febră puternică, dureri de cap, vomă şi diaree.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...