Epilator sau epilare definitivă?

Când vine vorba de epilare, există două alternative: calea dureroasă, repetitivă și calea definitivă, care este și cea mai confortabilă. De departe, cea mai eficientă și bună alternativă este epilarea definitivă cu laser. Cu toate acestea, multe persoane preferă să investească într-un epilator IPL sau clasic, pe care îl pot folosi acasă. Află care sunt diferențele și cum să scapi de părul nedorit în cel mai bun mod pentru tine, de la experții în epilare din  clinicile Doctor SKiN.

În prezent, în ceea ce priveșteepilarea definitivă, poți să alegi între epilare IPL (lumină intens pulsată) și laser. Chiar dacă este promovată ca fiind epilare laser, IPL nu poate ajunge la nivelul acesteia, întrucât  cele două se folosesc de surse de lumină și tehnologii diferite.

Dispozitivele IPL produc un spectru larg de lungimi de undă (în mod asemănător unui bec) și nu pot fi focalizate într-un fascicul concentrat. Pentru ca epilarea IPL să fie eficientă, aceasta trebuie să distrugă vasele de sânge care hrănesc foliculul pilos. Acest lucru nu este posibil cu ajutorul epilatorului IPL, ceea ce îl face mult mai puțin eficient.

În aceeași măsură, aparatele de epilat cu IPL utilizează de obicei o gamă de lungimi de undă cuprinse între 500-1000 nm. Prin urmare, pentru a încălzi ținte mai profunde (foliculul pilos și vasele de sânge), este nevoie de niveluri mai ridicate de energie. În alte cuvinte, pentru ca foliculii de păr să fie distruși definitiv, trebuie distruse și capilarele care îi alimentează, iar epilatoarele IPL nu sunt suficient de puternice pentru a reuși acest lucru. Nici măcar dispozitivele IPL profesionale, care sunt folosite în saloanele de epilare, nu dau rezultate.

Laserele utilizează o lungime de undă specifică, pentru a ținti selectiv melanina. Acest lucru permite o penetrare mai profundă, iar energia este în mod țintit direcționată, pentru a distruge părul nedorit, dar fără a afecta țesutul înconjurător. Dispozitivele de epilare laser sunt setate să emită lungimea de undă necesară pentru a elimina permanent părul.

De asemenea, cu cât dispozitivul este mai puternic și mai performant, cu atât este nevoie de mai multă pregătire și experiență. Așadar, un epilator pentru acasă este o versiune mult mai slabă și mai puțin eficientă a unui dispozitiv profesional.

Mai există și un alt risc în ceea ce privește epilarea nereușită, despre care nu se discută îndeajuns: când căldura nu distruge foliculii piloși și capilarele, părul devine mai puternic și mai greu de îndepărtat pe termen lung.

Nu știi ce ți se potrivește, ai temeri sau vrei să afli mai multe detalii înainte de a lua o hotărâre? La Doctor SKiN, ai o ședință gratuită de testare, în cadrul căreia ți se va răspunde la toate întrebările.

Programează-te acum pentru o evaluare la ☎️031 005.10.15 sau pe adresacontact@doctorskin.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...