Erdogan a semnat decretul: Românii vor putea călători în Turcia doar cu buletinul

Publicat: 21 mai 2024, 13:15, de Cristina Cohuț, în Internațional , ? cititori
Erdogan a semnat decretul: Românii vor putea călători în Turcia doar cu buletinul
Sursa foto: Pixabay.com

Cetățenii români vor putea călători în Turcia doar pe baza buletinului, pe o perioadă de maximum 90 de zile, potrivit unui decret prezidențial semnat de către Recep Tayyip Erdogan.

„Cetăţenilor români care deţin o carte naţională de identitate li se acordă scutire de viză pentru călătoriile lor turistice şi tranzitul către Turcia cu o şedere de maximum 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile, conform articolului 18 din Legea nr. 6458 privind străinii și protecția internațională”, se arată în decret.

Decretul a fost semnat de către preşedintele turc Erdogan cu ocazia vizitei oficiale a premierului român Marcel Ciolacu la Ankara.

Măsura anunțată de Turcia, care este o destinație turistică îndrăgită de români, va intra în vigoare în preajma datei de 1 iunie, după ce vor fi stabilite toate modificările tehnice produse de această nouă regulă.

Marcel Ciolacu a fost primit, luni, pe Aeroportul Internaţional Esenboga, de reprezentanţi ai autorităţilor din Ankara. El face o vizită oficială în Turcia, la invitaţia preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, alături de o delegaţie de miniştri.