Erdogan: „Președintele SUA ar trebui să învețe și să cunoască foarte bine istoria”

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a criticat declarațiile președintelui SUA, Joe Biden, cu privire la genocidul armean. Potrivit liderului de la Ankara, Joe Biden ar trebui să învețe istoria „foarte bine, nu putem ierta această încercare care are ca scop provocarea Turciei, ignorând istoria”, afirmă președintele, relatează agenția turcă Anadolu.

Președintele SUA ar trebui să învețe și să cunoască foarte bine istoria”, a declarat Erdogan reporterilor  „Nu putem ierta această tentativă care vizează provocarea Turciei în absența unor astfel de cunoștințe istorice”.

Referindu-se la evenimentele din 1915, el a spus: „În timpul Primului Război Mondial, armenii din Anatolia au început o revoltă prin provocarea și echiparea statelor străine și au atacat populația musulmană. Amintirile legate de masacrele și cruzimile comise de bandele armenești în toată țara noastră sunt încă vii”.

El a adăugat: „Deși propaganda armeană exprimă cifre absurde, este un fapt că mult mai mulți musulmani decât armeni care și-au pierdut viața în Anatolia au fost martirizați cu brutalitate de aceste bande. Desigur, uciderea unei singure vieți nevinovate, chiar și a unei singure persoane civile, indiferent de credința și originea lor, este o tragedie”.
Milionul şi jumătate de armeni care au fost deportaţi
Preşedintele american Joe Biden a folosit din nou termenul genocid pentru a descrie moartea a un milion şi jumătate de armeni masacraţi de Imperiul Otoman în 1915, la un an după o primă recunoaştere care a provocat furia Turciei.

„Pe 24 aprilie 1915, autorităţile otomane au arestat intelectuali şi lideri armeni la Constantinopol. Astfel a început genocidul armean, una din cele mai grave atrocităţi în masă ale secolului al XX-lea”, a mai spus preşedintele SUA, potrivit france24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...