Ericsson achiziționează Cradlepoint pentru acelerarea dezvoltării 5G

Ericsson a luat decizia de a achiziționa Cradlepoint, liderul pieței din SUA în soluțiile Enterprise Wireless Edge WAN 4G și 5G. Investiția este esențială pentru strategia Ericsson de a-și mări cota de piață în sectorul 5G pentru companii, aflat în expansiune rapidă.

Cradlepoint completează portofoliul Ericsson de servicii 5G pentru afaceri, care include rețele dedicate și o platformă IoT globală. Tranzacția va facilita dezvoltarea unor noi produse și sisteme integrate pentru clienții Ericsson, sprijinind servicii 5G integrate pentru sectorul de business, cu profitabilitate crescută.

Cradlepoint va deveni parte din grup, urmând să fie deținută în totalitate de Ericsson, însă va continua să își desfășoare activitatea sub brandul său existent. Va face parte din divizia Ericsson Business Area Technologies & New Businesses. Angajații Cradlepoint vor rămâne în cadrul companiei, al cărei sediu se află în Boise, capitala statului Idaho (SUA).

Prețul de achiziție se ridică la 1,1 miliarde dolari, tranzacția urmând să se încheie înainte de sfârșitul trimestrului IV 2020, sub rezerva îndeplinirii condițiilor de încheiere. Prețul de achiziție, acoperit din surse proprii ale Ericsson, va fi plătit integral la încheierea tranzacției. Vânzările Cradlepoint din 2019 au fost de 1,2 miliarde SEK (coroane suedeze), cu o marjă brută de 61%. Se așteaptă ca marjele operaționale ale Ericsson să fie afectate negativ cu aproximativ 1% în 2021 și 2022 – jumătate din cauza amortizării activelor provenite în urma achiziției. Cradlepoint urmează să contribuie la fluxul de numerar operațional începând cu 2022. Obiectivele financiare ale grupului Ericsson pentru anul 2022 rămân neschimbate.

Soluțiile Edge wireless WAN

Soluțiile Edge wireless WAN se conectează prin 4G și 5G pentru a oferi o conectivitate rapidă, sigură și flexibilă, oriunde și oricând este necesară pentru afaceri, mobilitate și servicii de urgență. Cradlepoint este puternic poziționat pe o piață cu o creștere de circa 25-30%.

„Achizițiile pentru extinderea portofoliului sunt o parte integrantă a strategiei noastre comunicate anterior. Achiziția Cradlepoint completează oferta noastră existentă și este esențială pentru strategia noastră de a ajuta clienții să crească valoarea investițiilor lor în rețeaua 5G. Ericsson se bazează pe o poziție unică, oferită de Cradlepoint în calitate de lider pe piața Wireless Edge și wireless WAN. Îmbinând accesul nostru pe piață, la scară largă, cu relațiile existente, pe care le avem cu cei mai mari operatori de telefonie mobilă din lume, investim pentru a a sprijini dezvoltarea clienților Ericsson pe această piață emergentă. Aș dori să le urez bun venit tuturor angajaților Cradlepoint”, spune Borje Ekholm, președinte și CEO al Ericsson.

„Am fost pionieri în furnizarea de rețele și tehnologii celulare pentru clienții din zona de business și din sectorul public, ajutându-i să depășească limitele conectării prin rețele tradiționale prin fir. Ericsson, lider în tehnologie 5G la nivel global, se potrivește perfect profilului nostru și sunt foarte încântat că vom continua să ne extindem împreună”, arată și George Mulhern, CEO și președinte al Cradlepoint.

Fondată în 2006, Cradlepoint are peste 650 de angajați, furnizând soluții wireless WAN pentru conectivitate la nivelul companiilor. Pe lângă sediul central al companiei din Boise, Idaho, SUA, compania operează un centru de cercetare și dezvoltare în Silicon Valley, California și are noi birouri în Marea Britanie și Australia.

Modelul de abonament Cradlepoint combină software livrat în cloud cu echipamente, asistență și instruire. Colaborarea de lungă durată a Ericsson cu Cradlepoint datează de la lansarea 4G pe piața din SUA, cu mai bine de un deceniu în urmă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole