Este adevărat că Regina Elisabeta a II-a iubea vinurile românești? Nu știm precis, dar povestea merge mai departe…

„De ani buni, mai precis de vreo 16 ani, regina Elisabeta a II-a a Marii Britatii bea numai vin românesc și nu ascundea faptul că este îndragostită de el! Prima sticla i-a fost adusa de prințul Charles exact acum 16 ani”, nota în 2017 Gazeta Oltului.  

O informație care s-a rostogolit pe net, de-a lungul timpului, ca vântul, transformându-se într-un fel de legendă urbană. Regina se pare că era de părere că una dintre cauzele longevității și a stării sale bune de sanatate este vinul românesc. Așa că, potrivit sursei menționate, în fiecare zi dupa micul dejun savura un pahar de Fetească Neagră, apoi la prânz 1-2 pahare de vin alb adus special de la gospodarii din zona Vrancei.

Apoi, după celebrul five o’clock, Regina servea un păhăruț cu vin alb de Cotnari și seara și-o încheia cu vin de Murfatlar în cupă de argint.

Gazeta Oltului nota că mulți din consilierii reginei au solicitat cercetătorilor de la Academia britanică Regală să efectueze un set de analize amănunțit al compozitiei acestor vinuri. Rezultatul a fost acela că vinul românesc are niște calități unice în lume. Cauza ar fi, potrivit sursei menționate, solul binecuvântat „ce transmite strugurilor niște energii pozitive nemaiîntalnite în alte locuri”.

Unii spun că e adevărată toată povestea, alții că nicidecum, deoarece de fapt Regina bea foarte puțin alcool. În plus fostul bucătar regal Darren McGrady dezvăluia la un monet dat  că „băutura preferată” a reginei era un anume tip de gin (despre care veți citi în curând pe puterea.ro)

Concluzia? Nu știm precis, dar povestea merge mai departe…

Charles: „Am fost întrebat adesea ce mă aduce atât de des în România”

Ceea ce este oglindește însă realitatea, este faptul că Prințul Charles, fiul Reginei (în prezent noul rege al Marii Britanii), este îndrăgostit de țara noastră. În ultimii ani a venit de mai multe ori la noi și după cum bine se știe, chiar are proprietăți în Transilvania. Prima vizită a avut loc în 1997. În anul 2006, acesta a cumpărat în satul Viscri din județul Brașov o căsuță construită în 1758, care a aparținut unei familii de sași.

Am fost întrebat adesea ce mă aduce atât de des în România, ce anume face ca acest loc să fie atât de special? Răspunsul este, pentru mine, foarte simplu: voi, prietenii mei români; patrimoniul vostru cultural și natural, tradițiile voastre, dar și capacitatea voastră de inovare și schimbare”, a explicat Charles vizitele dese la noi în țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...