Este despre NATO? Fostul lider Pink Floyd, Roger Waters, interviu cu tentă politică

Fostul lider Pink Floyd, Roger Waters, se află în prezent în turneu în America de Nord cu noul său spectacol – This Is Not A Drill, arată site-ul NME. În timpul unui nou interviu cu tentă politică acordat CNN, fostul lider al trupei Pink Floyd, Roger Waters, s-a apărat pentru faptul că l-a catalogat pe președintele american Joe Biden drept criminal de război.

La CNN, Waters a spus „Ei bine, el alimentează focul din Ucraina – aceasta este o crimă uriașă. De ce nu îl încurajează Statele Unite ale Americii pe Zelensky să negocieze, evitând astfel necesitatea acestui război oribil, îngrozitor, care ucide…”.

Prezentatorul CNN îi răspunde spunându-i lui Waters că „a înțeles invers” și că artistul „dă vina în mod eronat pe partea care a fost invadată”. Waters nu este de acord, apărându-și poziția: „Acest război este, în esență, despre NATO”. Consternat de perspectiva sa, prezentatorul CNN îl imploră pe Waters să ia în considerare rolul de „eliberatori” al SUA în războiul dintre Ucraina și Rusia, la care Waters ripostează: „Nu aveți niciun rol de eliberatori! Despre ce vorbiți?”.

„Ați fost complet izolaționiști până la acel trist, devastator, îngrozitor moment din 1941”

Gazda CNN aduce ca exemplu cel de-al Doilea Război Mondial, pe care Waters îl respinge rapid: „Voi [SUA] ați intrat în al Doilea Război Mondial din cauza Pearl Harbour. Ați fost complet izolaționiști până la acel trist, devastator, îngrozitor moment din 1941”.

Subliniind faptul că Waters și-a pierdut tatăl în cel de-al Doilea Război Mondial, prezentatorul Smerconish răspunde: „Aș susține [că] întotdeauna am fost pe cale să ne implicăm [în cel de-al Doilea Război Mondial], iar [Pearl Harbour] doar ne-a împins spre acel moment. Dar să-i mulțumim lui Dumnezeu că Statele Unite au intrat, nu-i așa?”.

Din nou, Waters respinge rapid apărarea lui Smerconish: „Da, slavă Domnului că rușii câștigaseră deja războiul. Nu uitați, 23 de milioane de ruși au murit protejându-ne pe noi doi de amenințarea nazistă”.

Smerconish folosește replica lui Waters ca pe o oportunitate de a readuce conversația la subiect, opinând că „ai zice că rușii și-au învățat lecția și nu vor invada Ucraina – corect?”. Waters pare în continuare să nu fie de acord, răspunzând: „Cu toate lecturile tale, ți-aș sugera, Michael, să citești un pic mai mult, iar apoi să încerci să-ți dai seama ce ar face Statele Unite dacă chinezii ar planta arme nucleare în Mexic și Canada”.

Chinezii sunt prea ocupați să încercuiască Taiwanul în acest moment”, intervine Smerconish, la care Waters ripostează imediat: „Ei nu încercuiesc Taiwanul – Taiwanul face parte din China. Iar acest lucru a fost absolut acceptat de întreaga comunitate internațională încă din 1948 – iar dacă nu știți asta, înseamnă că nu citiți suficient. Mergeți și citiți despre asta!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...