Este oficial: Nu se mai poartă masca în aer liber, iar restaurantele stau deschise până la ora 24.00

Premierul Florin Cîţu a anunţat după şedinţa de Guvern, că au fost adoptate măsurile de relaxare care se aplică din 15 mai, fiind modificată Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă.

Măsurile de relaxare intră în vigoare de pe data de 15 mai 2021, adică după miezul nopții.

Astfel, Se elimină obligativitatea măştii în spaţii deschise şi se renunţă la restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii. Măștile vor fi purtate în continuare în stațiile și în mijloacele de transport în comun, în magazine și oricare alte zone aglomerate.

Programul restaurantelor este stabilit între orele 05 dimineața și 24 seara. Nu sunt permise petrecerile peste noapte, chiar dacă circulația pe timpul nopții nu mai este restricționată.

În spațiile deschise, competițiile sportive se pot desfășura în prezența spectatorilor, cu o limitare a numărului acestora la 25% din capacitate.  

La toate evenimentele, inclusiv nunți, botezuri etc., vor participa doar persoane vaccinate sau persoane care prezintă un test negativ pentru coronavirus. 

„Spectacole de tip drive in sunt permise numai dacă ocupantii maşinii sunt membri ai aceleiasi familii sau a cel mult 4 persoane din alte familii”, a mai transmis premierul. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...