„Eşti un laş şi un trădător“: Soprana Angela Gheorghiu, în mijlocul unui nou scandal

Publicat: 27 iul. 2022, 19:00, de Eliza Popa, în LIFESTYLE , ? cititori
„Eşti un laş şi un trădător“: Soprana Angela Gheorghiu, în mijlocul unui nou scandal

Soprana Angela Gheorghiu a făcut remarci grave la adresa unuia dintre cei mai apreciați dirijori români, Cristian Măcelaru, cel care conduce Orchestra Naţională a Franţei.

În octombrie 2021, Angela Gheorghiu spunea că unele dintre personalităţile lumii muzicale ale României sunt „false legende”. Pentru că, de fapt, acestea nu au avut o carieră internaţională de prestigiu. Ciprian Porumbescu, George Enescu sau Maria Tănase sunt printre cei pe care Angela Gheorghiu îi consideră mai puţini importanţi din punct de vedere al operei artistice.

Recent, soprana l-a criticat pe dirijorul român Cristian Măcelaru pentru faptul că a ales să dirijeze, în faţa Turnului Eiffel, Rapsodia Română, de George Enescu, pe 14 iulie, în cadrul unui concert uriaș.

Dirijorul român, care este director muzical al Orchestrei Naționale a Franței, a postat pe Facebook un scurt filmuleţ din faţa Turnului Eiffel şi spunea că ”a dirija Rapsodia Română de Enescu în faţa Turnului Eiffel este unul dintre cele mai speciale momente din viaţa mea. Lui Enescu i-ar fi plăcut să audă cum sunetele iubitei sale compoziţii umplu întregul Paris. Trăiască puterea muzicii care ne conectează pe toţi”.

Soprana Angela Gheorghiu a comentat la postarea dirijorului pe care l-a numit laş, trădător şi cu lacune mari în educație:

Din păcate eşti un laş şi un trădător, ştii bine ce vreau să spun…un alt român, nu mă surprinzi deloc. Muzică populară la Paris, OMG! Cultura ta muzicală aici s-a oprit?! Păcat! Avem mari compozitori români, nu uita asta niciodată, pe care publicul internaţional nu îi cunoaşte, şi eu i-am cântat şi interpretat pe foarte mulţi pe toată planeta, dar tu nu ai studiat în România şi, atenţie, ai mari lacune pe acest subiect“, i-a transmis soprana, potrivit Adevarul.ro.

mesaj angela gheorghiu