Ești vaccinat? Nu te relaxa

Specialiștii în boli infecțioase atrag atenția că vaccinarea anti-COVID-19 nu trebuie să inducă o stare exagerată de relaxare în rândul populației.

Coordonatorul centrului-pilot de vaccinare de la Constanța, medicul Sorin Rugină, spune că și persoanele vaccinate pot lua și transmite coronavirusul. De aceea, măsurile de protecție trebuie respectate în continuare.

Vaccinul îţi dă o anumită senzație, dincolo de acțiunea lui – că unul dă mai mulți anticorpi – dar asta nu exclude posibilitatea de a purta virusul. Nu te îmbolnăvești, dar poți să duci virusul şi atunci portul măștii rămâne obligatoriu spre dezamăgirea foarte multora”.

Cât mai puține persoane vulnerabile la coronavirus

Medicul mai adaugă că parte dintre oameni, inclusiv din domeniul medical, s-au relaxat: nu au mai purtat mască, s-au întâlnit, au fost la schi.

Transmiterea s-a făcut şi avem, după a doua doză, 400 de cazuri. Avem un caz recent care, la o lună de la vaccinare, având un titru de anticorpi relativ bun, s-a îmbolnăvit. Dăm un avertisment pentru toată lumea că totuși nu ne putem relaxa”.

Doctorul Sorin Rugină a mai spus, potrivit Radio România Constanța, că singurul mijloc de a opri pandemia rămâne vaccinarea cât mai multor persoane, astfel încât cele vulnerabile la coronavirus să fie cât mai puține.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...