Ești vaccinat? Nu te relaxa

Specialiștii în boli infecțioase atrag atenția că vaccinarea anti-COVID-19 nu trebuie să inducă o stare exagerată de relaxare în rândul populației.

Coordonatorul centrului-pilot de vaccinare de la Constanța, medicul Sorin Rugină, spune că și persoanele vaccinate pot lua și transmite coronavirusul. De aceea, măsurile de protecție trebuie respectate în continuare.

Vaccinul îţi dă o anumită senzație, dincolo de acțiunea lui – că unul dă mai mulți anticorpi – dar asta nu exclude posibilitatea de a purta virusul. Nu te îmbolnăvești, dar poți să duci virusul şi atunci portul măștii rămâne obligatoriu spre dezamăgirea foarte multora”.

Cât mai puține persoane vulnerabile la coronavirus

Medicul mai adaugă că parte dintre oameni, inclusiv din domeniul medical, s-au relaxat: nu au mai purtat mască, s-au întâlnit, au fost la schi.

Transmiterea s-a făcut şi avem, după a doua doză, 400 de cazuri. Avem un caz recent care, la o lună de la vaccinare, având un titru de anticorpi relativ bun, s-a îmbolnăvit. Dăm un avertisment pentru toată lumea că totuși nu ne putem relaxa”.

Doctorul Sorin Rugină a mai spus, potrivit Radio România Constanța, că singurul mijloc de a opri pandemia rămâne vaccinarea cât mai multor persoane, astfel încât cele vulnerabile la coronavirus să fie cât mai puține.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...