Estonia interzice intrarea în spațiul aerian pentru cursele aviatice din Belarus

Estonia a decis să interzică avioanele din Belarus sau cele care decolează din această țară pentru a ateriza pe teritoriul eston, decola de pe acesta sau zboară în spațiul aerian eston, după ce un jurnalist de 26 de ani a fost arestat la Minsk.

„Guvernul a decis să interzică avioanele din Belarus sau cele care decolează din țară pentru a ateriza pe teritoriul eston, decolează de pe acesta sau zboară în spațiul aerian eston”, a spus guvernul într-un comunicat, potrivit AFP.

Liderii UE au decis a doua zi după eveniment să interzică spațiul lor aerian și aeroporturile pentru avioanele din Belarus și au recomandat companiilor aeriene din UE să evite spațiul aerian al acestei țări.

Rusia a interzis ca zborul Austrian Airlines să sosească la Moscova, fără a intra în spațiul aerian din Belarus. Zborul Austrian Airlines a vrut să-și schimbe ruta pentru a evita Belarusul, dar Rusia a respins acest lucru, a spus compania aeriană. Între timp, compania aeriană națională Belarusă Belavia a anulat zborurile către opt țări.

Austrian Airlines a declarat că a anulat joi un zbor comercial de la Viena la Moscova, scrie dw.com.

Zborul OS601 de la Viena era programat să sosească la Moscova la timp, însă bordul de pe aeroportul Domodedovo a listat zborul ca fiind anulat.

Anterior, compania aeriană refuzase să tranziteze spațiul aerian bielorus pe drumul către Moscova. Uniunea Europeană și-a îndemnat companiile aeriene să evite Belarusul și spațiul său aerian după aterizarea forțată de duminică la Minsk a unui avion Ryanair și arestarea jurnalistului disident Roman Pratasevich.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...