Eugen Teodorovici îl atacă direct pe Petre Daea: „Ia ouă din import printr-o firmă interpusă și le vinde în magazin’’

Eugen Orlando Teodorovici, fostul ministru al Finanțelor Publice, îl atacă direct pe ministrul Agriculturii, Petre Daea, despre care spune că este unul dintre demnitarii care nu și-au făcut treaba niciodată. În același timp, arată cu degetul către oficialul de la Agricultură, deoarece îi trage pe sfoară pe cei pe care îi legiferează, pentru că aduce ouă din import printr-o firmă interpusă și le vinde în supermarketuri.

Acuzație dură din partea lui Eugen Orlando Teodorovici la adresa lui Petre Daea, fostul său coleg din cabinetul Dăncilă. Dacă altădată cei doi păreau să fie pe aceeași lungime de undă, acum sunt pe poziții total diferite, după câte se vede.

’’Se aude prin piață că exact domnul ministru Daea are firmă interpusă prin care aduce ouă din import și le vinde într-unul dintre marile lanțuri de magazine. Ar trebui să verifice cei care trebuie să facă acest lucru. Este incorect, nu este moral, tu îi tragi pe sfoară pe cei pentru care trebuie să legiferezi?’’, a declarat Orlando Teodorovici în exclusivitate la emisiunea video Puterea Cuvântului realizată de Ziarul Puterea.

Mai mult, Teodorovici spune că deși nu vrea să-l ‘’atingă’’ pe Daea, din punctul lui de vedere, ministrul Agriculturii este ‘’unul dintre demnitarii care nu și-au făcut treaba niciodată în aceasta țară’’. Și dacă trebuie o dovedește cu date, cu tot ce este nevoie la o adică.

Nu este prima dată când se vorbește că familia Daea are afaceri. Cea din piscicultură a devenit celebră, după ce ministrul a făcut lobby împotriva cormoranilor, care mănâncă mai mult pește decât oamenii.

Acum, discuția a pornit de la faptul că de sărbători prețurile alimentelor în supermarketuri cresc semnificativ, iar, din păcate, producătorul român iese în pierdere, cum se întâmplă la ouă, de exemplu.

„La ouă vezi la raft oul cu 1,2 lei bucata, iar producătorul vinde cu 0,4-0,5 maximum, când e super lovitură pentru el. Diferența unde este? La comerciant. De ce se acceptă așa o mare marjă? ’’, a mai declarat OrlandoTeodorovici.

În opinia fostului ministru de Finanțe, pentru a se evita o astfel de situație, ar trebui să fie instituită prin lege o marjă maximă față de prețul producătorului.

Citeste si Eugen Teodorovici: PNS-ul lui Daea elaborat de aceleași personaje care au făcut PNRR-ul lui Ghinea

Interviul integral îl puteți urmări aici:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...