Eugen Tomac: Ce putem și trebuie să cerem la Bruxelles

„Ce putem și trebuie să cerem la Bruxelles pentru România! Coaliția de la putere va solicita Comisiei Europene renegocierea PNRR. Sunt câteva soluții pe care eu, dacă aș negocia în numele României, le-aș propune în acest context fără precedent”, afirmă pe Facebook europarlamentarul Eugen Tomac, liderul PMP.

Eugen Tomac susține că valul de scumpiri pune la grea încercare viața a milioane de români; în acest context avem nevoie de două acțiuni urgente.

1. Alocarea a 3 miliarde de euro pentru instalarea de panouri foto-voltaice prin programul “Casa Verde”. O astfel de măsură ar ajuta un milion de gospodării prin reducerea cu cel puțin 50% a valorii facturilor pentru apartamentele și casele din România care folosesc centrale pe gaz. De asemenea, ar scădea dependența totală de gazul rusesc.

2. Alocarea a 500 milioane de euro pentru acordarea unor vouchere în valoare de 1500 lei pentru achiziția de lemn de foc de către gospodăriile cu venituri mici. Un asemenea buget ar acoperi necesarul pentru minimum trei milioane de gospodării”, notează Eugen Tomac. .

Tot el subliniază că, din păcate, noi nu excelăm la a implementa în perioade scurte de timp proiecte ce implică sume mari de bani. „Însă putem feri populația de șocul scumpirilor prin aceste două măsuri absolut necesare”.

1 COMENTARIU

  1. Eugen Tomac! Nu știi că un ban valorează mai mult decât un nichel, deși nichelul e mai mare?”
    Ai încercat vreodată să enervezi un politician care bate apa în piuă cât este ziua de lungă,Fie chiar şi pe al său nume Eugen?
    Dacă da, ce sa întâmplat cu ale lui minciuni și a sa propagandă PSD-istă?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole