Euro 2024: Ultima etapă a Grupei B – Croația vs Italia și Albania vs Spania

Publicat: 24 iun. 2024, 08:09, de Radu Caranfil, în SPORT , ? cititori
Euro 2024: Ultima etapă a Grupei B - Croația vs Italia și Albania vs Spania

Astăzi, 24 iunie 2024, la ora 22:00 (ora României), se joacă ultima etapă a Grupei B de la Euro 2024, cu două meciuri decisive: Croația vs Italia și Albania vs Spania. Ambele partide sunt esențiale pentru determinarea echipelor care vor avansa în fazele eliminatorii ale turneului.

Clasamentul înainte de ultimele meciuri:

  1. Spania – 6 puncte (calificată)
  2. Italia – 4 puncte
  3. Croația – 1 punct
  4. Albania – 0 puncte

Mizele meciurilor de azi:

1. Croația vs Italia – Ora 22:00, Leipzig

Pentru Italia, miza este calificarea în optimile de finală. Cu o victorie sau un egal, Italia își asigură locul în fazele eliminatorii. În schimb, Croația are nevoie de o victorie pentru a spera la calificare, acumulând astfel 4 puncte, ceea ce ar putea fi suficient pentru a avansa, în funcție de rezultatul celuilalt meci din grupă.

2. Albania vs Spania – Ora 22:00, Düsseldorf

Spania, deja calificată, își poate consolida poziția de lider al grupei cu un rezultat pozitiv împotriva Albaniei. Pentru Albania, acest meci este unul de onoare, deoarece nu mai au șanse de calificare, dar o victorie sau un rezultat pozitiv împotriva unei echipe puternice ar fi un motiv de mândrie.

Implicații și scenarii:

  1. Italia – O victorie sau un egal asigură calificarea. O înfrângere ar face calificarea incertă, depinzând de celelalte rezultate și golaveraj.
  2. Croația – Are nevoie de o victorie pentru a spera la calificare. Cu 4 puncte, ar putea să se califice fie de pe locul 2, fie ca una dintre cele mai bune echipe clasate pe locul 3.
  3. Albania – Deși eliminată, o victorie împotriva Spaniei ar fi un rezultat notabil.
  4. Spania – Un punct asigură primul loc în grupă. Chiar și în cazul unei înfrângeri, sunt deja calificați și ar putea folosi meciul pentru a menaja jucători cheie.

Croația și Italia se întâlnesc într-un meci foarte promițător

Meciurile de azi din Grupa B vor aduce cu siguranță spectacol și suspans. Croația și Italia sunt sub presiune pentru a obține rezultatele necesare calificării, în timp ce Spania și Albania vor juca fără presiune, dar cu dorința de a încheia faza grupelor într-o manieră onorantă.