Europa, epicentrul variolei maimuței. Comisia Europeană: Suntem pregătiţi să intensificăm răspunsul UE

Comisia Europeană (CE) a anunțat că este ”pregătită să intensifice” răspunsul blocului comunitar în faţa variolei maimuţei, după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declanșat stare de urgenţă internaţională și Europa este epicentrul acestei infecții, transmite AFP.   

”Astăzi (n.r. sâmbătă), OMS a declarat variola maimuţei urgenţă de sănătate publică la nivel mondial. Am monitorizat în mod activ situaţia încă din prima zi, iar vaccinurile împotriva variolei maimuţei sunt deja livrate către statele noastre membre. Suntem pregătiţi să intensificăm răspunsul UE”, a scris comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, pe profilul său de Twitter.

În prezent, Europa este considerată epicentrul variolei maimuței. Detectată la începutul lunii mai în afara țărilor din Africa de Vest și Centrală, unde virusul este endemic, acum variola maimuței s-a răspândit în toată lumea, epicentrul fiind Europa.

În majoritatea cazurilor, bolnavii sunt bărbați care au avut relații sexuale cu alți bărbați, sunt relativ tineri și trăiesc în mediul urban, notează OMS.

Potrivit Centrului american pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC), la data de 22 iulie, erau confirmate aproape 17.000 de cazuri în 75 de țări, multe din Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...