Europa trebuie să apere democraţia taiwaneză, declară o vicepreşedintă a Parlamentului European

Europa trebuie să sprijine democraţia taiwaneză, a declarat marţi eurodeputata Nicola Beer, vicepreşedintă a Parlamentului European, aflată în vizită în Taiwan, ea făcând referire la invadarea Ucrainei de către Rusia şi la reluarea controlului asupra Hong Kong-ului de către China, informează AFP.

Nicola Beer, unul dintre cei 14 vicepreşedinţi ai Parlamentului European, a sosit în ceea ce diplomaţia taiwaneză a descris drept ”prima vizită oficială” a unui deputat european de rangul său.

În cursul vizitei de trei zile la Taipei, ea urmează să se întâlnească cu preşedinta taiwaneză Tsai Ing-wen şi cu alte înalte oficialităţi locale.

”A sosit momentul pentru a apăra ferm interesele Taiwanului”, a declarat eurodeputata germană la sosirea la Taipei. Ea a apreciat că insula Taiwan face parte din aceeaşi ”familie a democraţiilor”.

”Nu vom închide ochii la ameninţările Chinei la adresa Taiwanului. Europa a fost în întârziere în cazul Hong Kong-ului, nu vom fi întârziere în cazul Taiwanului”, a subliniat Beer, care s-a referit la dezmembrarea de către Beijing a mişcării prodemocraţie din Hong Kong.

”Nu este loc pentru agresiune chineză în Taiwan. Asistăm la un război în Europa şi nu vrem să asistăm la un război în Asia”, a continuat ea.

Vizita eurodeputatei germane la Taipei riscă să provoace iritarea Chinei, care se opune oricărui contact oficial între Taiwan şi politicieni străini.

Însă Nicola Beer a declarat că a venit în Taiwan în ”calitate oficială”, vizita fiind justificată de ”necesităţi politice”.

Anul trecut, China a condamnat vizita în Taiwan a unei delegaţii a Parlamentului European conduse de eurodeputatul francez Raphael Glucksmann, un critic virulent al Chinei sancţionat de Beijing.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Se întâmplă în această noapte: Ceremonia de repatriere a ultimului detaşament...

Ceremonia de repatriere a ultimului detaşament românesc din teatrul de operaţii Afganistan va avea loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 01.30,...