Europarlamentarii cer reciprocitatea regimului de vize UE – SUA

Cetățenii români, bulgari, croați și ciprioți sunt în continuare obligați să dețină viză pentru a intra în SUA. Aceasta chiar dacă toți ceilalți cetățeni ai UE nu au nevoie de viză pentru șederile de scurtă durată în SUA , maximum 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile, la fel cum nici cetățenii americani nu trebuie să obțină viză atunci când vizitează Uniunea Europeană.

În acest context, Parlamentul European a adoptat joi o rezoluție prin care îndeamnă Comisia să prezinte un act juridic prin care care să fie suspendat pentru o perioadă de douăsprezece luni dreptul cetățenilor SUA de a intra fără viză în Uniunea Europeană.

Situația creeată de lipsa reciprocității în privința vizelor, care afectează Bulgaria, Croația, Cipru și România, a fost adusă în discuție în mod oficial la 12 aprilie 2014, însă termenul limită pentru acțiune din partea Comisiei a expirat pe data de 12 aprilie 2016.

Cetățenii polonezi au fost la rândul lor afectați în trecut de lipsa reciprocității regimului de vize cu SUA, însă de anul trecut situația s-a schimbat ș acum aceștia pot călători fără viză în Statele Unite ale Americii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...