Eurovision: Delegația României nu poate participa la ceremonia Turquoise Carpet din cauza protocolului anti-COVID-19

În urmă cu puţin timp, delegaţiile României şi Maltei au fost informate că nu vor putea participa la ceremonia de deschidere Eurovision 2021, din cauza apariţiei unor cazuri Covid în hotelul unde sunt cazate.

În urma testărilor periodice care au loc la Rotterdam Ahoy, organizatorii au depistat cazuri de infectări în rândul delegaţiilor islandeză şi poloneză. Niciun membru al delegaţiei României nu a fost confirmat pozitiv la testările făcute de organizatori

Conform procedurilor EBU, toţi membrii delegaţiilor cazate în acelaşi hotel intra în izolare şi urmează să fie testaţi PCR.

Din această cauză, alături de membrii delegaţiilor Poloniei şi Islandei, nici reprezentanţii României şi Maltei nu vor putea defila, astăzi, pe covorul turcoaz, la ceremonia programată să înceapă la ora 19.00 (ora României).

În acest context, pentru a limita riscurile răspândirii noului coronavirus, organizatorii au renunţat şi la transferul delegaţiilor cu ambarcaţiuni până la covorul turcoaz, aşa cum anunţaseră iniţial, acestea urmând să fie transportate separat, cu autocare.

Până în acest moment, membrii delegaţiei noastre au avut rezultate negative la toate testările impuse de organizatori de-a lungul primei săptămâni de la sosirea în Rotterdam.

Vom reveni cu detalii, în cazul în care vom primi informaţii suplimentare din partea EBU.

Astăzi are loc ceremonia de deschidere a ediţiei 2021 Eurovision Song Contest, „Turquoise Carpet”, la Rotterdam Cruise Terminal, începând cu ora 19.00. Pe covorul turcoaz ar fi trebuit să defileze reprezentanţii ţărilor din concurs, însă protocolul anti-Covid i-a împiedicat pe membrii delegaţiilor Poloniei, Islandei, Maltei şi României să participe la ceremonie.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole