Eveniment! Crucea de pe Caraiman împlinește 95 de ani

Azi, 16 septembrie, se împlinesc 95 de ani de la inaugurarea Crucii Eroilor de pe Caraiman. Monumentul a fost ridicat în memoria soldaților căzuți în Primul Război Mondial.


Pentru omagierea eroilor români căzuți pentru țară în Primul Război Mondial, Ministerul Apărării Naționale organizează, începând cu ora 11.30, un ceremonial militar și religios cu depuneri de coroane, jerbe și buchete de flori, pe platoul de lângă Vârful Caraiman, cu prilejul împlinirii a 95 de ani de la inaugurarea Monumentului (1928) și 10 ani de la înscrierea acestuia în Cartea Recordurilor.

Din Garda de Onoare de la monument va face parte și un detașament al Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova, iar Ansamblul ”Doina” al Armatei va susține o reprezentație cu ocazia acestui eveniment, conform programului transmis de coordonatorul-general al proiectului de restaurare, Codrin-Dumitru Munteanu.


În perioada 2016-2022, în spiritul respectului față de istoria și tradițiile militare românești și pentru omagierea militarilor și civililor români care, în momente dramatice ale istoriei, și-au făcut datoria față de patrie, Ministerul Apărării Naționale a implementat proiectul ”Restaurarea, reabilitarea, conservarea și amenajarea unui spațiu expozițional în cadrul Monumentului Crucea comemorativă a Eroilor români din Primul Război Mondial – Monumentul eroilor ”Crucea Caraiman”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole