Evul Mediu n-a trecut. Sunt oameni care, încă, trăiesc în el

Deși trăim în mileniul al treilea și ai zice că nu mai sunt valabile regulile și legile Evului Mediu, aflăm des, din păcate, despre căsătorii aranjate, despre bătăi, despre violențe, despre abuzuri, mai ales cu privire la fetele și la femeile de religie islamică.

O fată de 19 ani, originară din Bangladesh, care domiciliază la Roma cu mama, fratele și tatăl vitreg, s-a îndrăgostit de un băiat de vârsta ei, de origine indiană, care, la fel ca ea, locuiește în Cetatea Eternă. Nimic mai frumos pe lume ca dragostea. Dar, când familia fetei a aflat că cei doi vor să se căsătorească, a declanșat iadul.

Desigur, pentru fata de 19 ani. Care mai de care dintre membrii familiei s-a pus s-o bată, s-o agreseze, s-o umilească, s-o calce, la propriu, în picioare. Pe lângă toate acestea, fata a fost închisă în cameră și nu a mai avut voie să se ducă singură nici măcar la baie, ci însoțită de mama ei. Fata, de pe 10 februarie, când s-a aflat de povestea ei de dragoste, n-a mai primit decât porții mici de pâine și apă de la robinet, pe care mama ei o forța s-o bea. Dar și asta dată cu porția, atât cât considera tatăl ei vitreg că merită! Și, în timp ce ea era astfel chinuită, familia s-a pus pe aranjat o căsătorie cu un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Bangladesh. Pe care fata, fără urme de îndoială, nu o voia. Însă, nici iubitul fetei nu a stat cu mâinile în sân. El a anunțat asociația Bon’t Worry onlus – una care luptă din 2015 să anihileze violențele comise împotriva femeilor și copiilor – de situație, dar și carabinierii. Așa că, în momentul în care familia și fata urmau, acum două zile, să plece în Bangladesh pentru căsătoria aranjată, de pe aeroportul din Fiumicino, carabienirii au oprit plecarea și, totodată, condamnarea fetei la o viață pe care nu și-o dorea. Familia fetei este acum cercetată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...