Excavatorul electric, noul venit în panoplia de mașinării care funcționează cu energie electrică

Cum toată Uniunea Europeană pare a fi intrat în cursa electrificării, de la mașini și camioane electrice, trenuri pe hidrogen, chiar și producătorii de echipamente de construcții, precum germanii de la Liebherr lansează excavatoare electrice.

Cele mai noi excavatoare electrice, dezvoltate de Liebherr-France în Colmar, Franța, sunt mai mult decât o simplă adaptare a unui excavator cu motor diesel, potrivit companiei.
Sistemul electric al noului excavator pe șenile Liebherr R 976-E cu 400 kW este alimentat cu o tensiune de funcționare de 6.000 V printr-un cablu, a cărui intrare este situată în mijlocul trenului de rulare sau, dacă se dorește, pe lateral. Un tambur de cablu este, de asemenea, disponibil ca opțiune. Sursa de alimentare de 6.000 V / 50 Hz este furnizată de un colector cu inel de alunecare de înaltă tensiune.

Motorul electric asincron de joasă tensiune instalat pe R 976-E acționează și sistemul hidraulic al excavatorului. Motorul are protecție la căldură pe rulmenți și înfășurări și este integrat într-un cadru cu flanșă armată și permite o pornire ușoară topită.

Compania susține că tehnologia integrată a modelelor R 976-E și R 980 SME-E oferă numeroase avantaje. „Datorită vitezei constante, indiferent de sarcină, un excavator cu motor electric are o durată de viață mai lungă. De asemenea, disponibilitatea ridicată a puterii tranzitorii pentru mișcările complexe ale mașinii permite o productivitate foarte mare”, explică Liebherr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole