EXCLUSIV. Adio tăieri ilegale: Pădurile din Uniunea Europeană vor fi monitorizate prin satelit din 14 iulie 2021

În programul de lucru al Comisiei Europene pentru 2021, președintele Ursula von der Leyen va prezenta până la data de 14 iunie 2021 în cadrului Acordului verde european o serie de inițiative și proiecte legislative privind schimbările climatice care vor schimba complet agenda țărilor din Uniunea Europeană.

Printre inițiativele care urmează a fi implementate de statele membre UE după data de 14 iulie 2021 se numără și cea privind revizuirea Regulamentului privind includerea emisiilor de gaze cu efect de seră și eliminarea din utilizarea terenului, schimbarea utilizării terenului și silvicultură.

Numai că această revizuire de regulament are o serie de prevederi draconice pentru silvicultură care trebuie implementate din 14 iulie 2021 de către toate statele membre UE.

Printre aceste prevederi se numără cea potrivit căreia arborii cu „talie înaltă” nu vor mai fi tăiați o perioadă mare de timp și numai în condiții cu totul și cu totul speciale.

Dar cea mai importantă prevedere care va intra în vigoare după 14 iulie 2021 este faptul că toate pădurile din statele Uniunii Europene, inclusiv România, vor fi monitorizate prin sistemul global de navigație prin satelit denumit Galileo.

Acesta este un sistem european ultramodern, care asigură o poziționare globală garantată, de mare precizie, precum și temporizare foarte precisă.

Practic, prin monitorizarea pădurilor prin sistemul Galileo, se cam pune capăt defrișărilor și tăierilor ilegale, ceea ce va lovi extrem de serios mafia lemnului din România și din Europa.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...