EXCLUSIV. Cătălin Drulă a impus ilegal un administrator de butic de la Metrorex ca director comercial la… Metrorex

Ministrul USR al Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, continuă să joace alba neagra cu administrarea Metrorex, impunând anumite decizii administrative ca la orice chioșc din stațiile de metrou.

Un „responsabil cu protecția datelor cu caracter personal”, impus director comercial la Metrorex

În cursul săptămânii trecute, ministrul Cătălin Drulă a dispus Consiliului de Administrație de la Metrorex SA, condus de consilierul său Răzvan Andrei Terecoasă, numirea unui director comercial. Ca atare, cei cinci membrii ai bordului administrativ s-au conformat și au hotărât, surprinzător, numirea provizorie a unui angajat al companiei foarte bine ancorat politic și din punct de vedere al afacerilor.

„Se aprobă numirea domnului Cristian Alexandru Micu (…) pe postul de director comercial provizoriu pentru un mandat de patru luni, începând cu data 16.04.2021, cu posibilitatea prelungirii acestuia pentru motive temeinice până la maxim șase luni”, se menționează în Hotărârea nr. 2 a CA.

Metrorex SA din 14.04.2021 semnată de Răzvan Andrei Terecoasă.

De asemenea, în acea hotărâre se mai precizează că „Drepturile de salarizare și celelalte drepturi de personal vor fi stabilite prin contractul de mandat, la nivelul salarizării aprobate în grila de salarizare pentru funcția de director de specialitate”.

Totodată, se mai stipulează că „Având în vedere că, anterior numirii în funcția de director comercial provizoriu, domnul Cristian Alexandru Micu a fost încadrat la Metrorex pe postul de <<responsabil cu protecția datelor cu caracter personal>> se suspendă, iar la încetarea contractului de mandat, din orice motive, va reveni pe postulndeținut anterior numirii în funcția de director comercial provizoriu”.

Practic, un „responsabil cu protecția datelor cu caracter personal” angajat în urmă cu vreo doi-trei ani la Metrorex este impus ca director comercial.

Numire pe lângă lege

Numai că potrivit legislației în vigoare, numirea lui Cristian Alexandru Micu este ilegală întrucât, la ora actuală, Metrorex SA nu are un buget aprobat și își desfășoară activitatea cu 1/12 din alocația bugetară a anului trecut.

Ca atare, nu putea fi angajat pe postul de director comercial pentru simplu fapt că nu este bugetat și, asftfel, nu există suma aferentă contractului de mandat pentru acest post. Dar, ce mai contează: ministrul Drulă a vrut, președintele Terecoasă a dispus, iar directorul general Ștefan Paraschiv a luat executat voința lui Drulă!

Chioșcul cumetriilor garantate și promovate de Anca Boagiu și Traian Băsescu

Impunerea lui Cristian Micu pe funcția de director comercial la Metrorex este surprinzătoare, dar scoate la suprafață o parte a caracatiței de interese ce au pus stăpânire pe Metrorex de ani buni.

Pe la sfârșitul lunii spetembrie a anului trecut, la etajul 6 al Palatului CFR, mai exact în zona unde își are sediul Metrorex SA, a apărut un chioșc unde se vând sucuri, ape și alte produse pentru angajații companiei și nu numai. Chioșcul este deținut de firma „Cafetaria la stat” SRL București, care avea un punct de lucru chiar la etajul 6 al Palatul CFR unde funcționează Metrorex.

Această firmă are doi acționari, unul juridic- SC Bespat SRL Buftea, și altul fizic, atenție, Alexandru Cristian Micu, cel numit director comercial săptămâna trecută la recomandarea ministrului Cătălin Drulă.

Alexandru Micu este și administratorul acestei firme care funcționează la etajul 6 al Palatului CFR. Însă, surpriza cea mare provine din faptul că firma Bespat Buftea aparține Patriciei Beșciu, nimeni alta decât fiica celebrului constructor al lui Băsescu, Dan Beșciu, cel care cu Sorin Vulpescu au controlat firma Euroconstruct. Așadar, omul Ancăi Boagiu s-a asociat cu omul lui Băsescu și-au pus-o de un chioșc în clădirea Ministerului Transporturilor.

„Așchia” Micu nu sare departe de trunchiul seniorului Micu din Ministerului Transporturilor

Dar ceea ce se știe mai puțin este faptul că Alexandru Cristian Micu este fiul controversatului George Micu, directorul Autorității de Siguranță Feroviară Română ( ASFR) și membru în Consiliul de conducere al Autorității Feroviare Române (AFER). Despre George Micu se știe că a fost și încă mai este favoritul si protejatul fostului ministru al Transporturilor- Anca Boagiu și s-a ”remarcat” în anii trecuți prin devalizarea companiilor CFR Marfa și CFR SA.

Micu a încasat un bonus ilegal de 60.000 de euro de la CFR Marfă

Curtea de Conturi a Romaniei a constatat în 2014 că George Micu a încasat ilegal în perioada iunie 2013 – 15 ianuarie 2014, ca director general al CFR Marfă, suma de 231.644 de lei, iar ca membru CA încă vreo 37.026 de lei, adică în total 268.700 de lei, reprezentând circa 60.000 de euro.

Ulterior, acestei performanțe el a fost recompensat de către cumătrul său, George Buruiană, ajuns în acea perioadă director general al CFR Marfă, cu un post călduţ în cadrul companiei. Mai târziu, însă, ministrul PSD al Transporturilor de la acea vreme-Iulian Matache, a decis ca la conducerea AFER să fie numit interimar tocmai George Micu, omul de încredere al Ancăi Boagiu.

Tupeul incredibil al lui George Micu

Presa a semnalat de mai multe ori la acea vreme că George Micu, protejatul şi favoritul Ancăi Boagiu şi fost manager privat al CFR SA în mandatul de ministru al Transporturilor a lui Relu Fenechiu, are un tupeu incredibil. În 2014, el a dat în judecată societatea CFR SA la Curtea de Arbitraj Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României pentru recuperarea unor drepturi băneşti din perioada cât a fost manager general al companiei. Practic, George Micu considera că mai are de încasat de la CFR SA suma de 101.232,05 de lei, adică circa 23.000 de euro. Ulterior, însă George Micu s-a răzgândit, și printr-un aranjament cu iz penal, a vrut să recupereze, prin instanță, de la CFR SA, nici mai mult, nici mai puțin, de 800.000 de euro.

Atunci, George Micu a dat în judecată CFR SA prin intermediul casei de avocaţi “Leaua şi asociaţii”. Adică, exact aceeaşi casă de avocaţi pe care George Micu o angajase să reprezinte compania la procesele aflate pe rolul instanţelor, deşi CFR SA avea direcţie juridică. Mai mult, protejatul Ancăi Boagiu, îl numise când era manager privat la CFR SA, în funcţia de director juridic, pe un avocat de la “Leaua şi asociaţii”- Bogdan Albu.

Practic, Micu s-a judecat cu CFR SA şi a fost reprezentat de un avocat de la “Leaua şi asociaţii”, dar fără succes, pierzând fără drept de apel procesul ca urmare a unei prestații impecabile a juriștilor de la CFR SA.

George Micu tatal

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...