Exclusiv China: Prima misiune pe MARTE /Video

E exclusiv în China: un robot cu șase roți, încapsulat într-o sondă de protecție. A fost ridicat de pe Pământ cu ajutorul unei rachete Long March 5, din portul spațial Wenchang de pe Insula Hainan, în această dimineață. Este programat să ajungă pe orbita planetei roșii în februarie anul viitor.

Este vorba despre faptul că China a lansat cu succes prima misiune spre Marte exclusiv chinezească. Tianwen-1 transportă un rover de explorare a suprafeței planetei. Urmează să ajungă la destinație în februarie.

Urmează să aterizeze în Utopia Planitia

Luni, Emiratele Arabe Unite au lansat satelitul Hope către Marte. Peste o săptămână, NASA a planificat lansarea roverului din următoarea generație, Perseverancem potrivit Space.

Roverul Tianwen-1 urmează să aterizeze în Utopia Planitia, o câmpie mare din emisfera nordică a planetei, dar abia după două sau trei luni, timp în care va studia atmosfera. Această strategie de așteptare a fost folosită cu succes de către americani din anii ’70, în cadrul programului Viking 2, pentru a permite inginerilor să evalueze condițiile atmosferice de pe Marte înainte de a încerca o coborâre periculoasă. China a mai efectiat ceva legat de Cosmos în mai a.c.: a plasat pe orbită primii doi sateliţi dintr-o constelaţie destinată ”internetului obiectelor”. O tehnologie care permite echipamentelor electronice să ”dialogheze” între ele, potrivit presei oficiale. Mai precis, “internetul obiectelor” presupune a face dispozitivele electronice să dialogheze între ele prin intermediul internetului, fără intervenţia umană. Este vorba despre senzori sau despre echipamente din viaţa cotidiană. Aplicaţiile acestei tehnologii sunt numeroase. Și presupun un control mai eficient al traficului rutier, o administraţie mai eficace, brăţări care detectează boli ș.a.

Video – https://www.youtube.com/watch?v=UF3H1adxWqE&feature=emb_title

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...