EXCLUSIV: Cine este artizanul înființării unui port al Ungariei la Sulina

Dezvăluirea recentă făcută de PUTEREA privind construirea de către Ungaria a unui port la Sulina a generat o agitație fără precedent la Palatul Victoria și în rândul instituțiilor de forță ale statului român, dar surprinza va fi și mai mare când se va afla cine este artizanul acestei afaceri extrem de controversate.

O firmă din Ungaria garantată de guvernul de la Budapesta al lui Viktor Orban va construi de la zero un port, atenție, la… Sulina pe o suprafață de circa 200 de hectare. Mutarea a luat prin surprindere autoritățile  românești, dar, surpriza mare este că artizanul acestei afaceri este un personaj extrem de controversat destul de cunoscut în anumite cercuri din România.

Potrivit informațiilor noastre, cel care a orchestrat înființarea unui port al Ungariei la Sulina este Spyros Kalodikis, fostul consilier al lui Katsias Petros, director general al Aktor Grup, de unde au fost concediați din cauza problemelor pe care le-au creat companiei. Trebuie precizat că începând din 2000, Aktor Grup a derulat proiecte de infrastructură în România având în prezent contractate lucrări în cadrul CNAIR si CFR de peste un miliard de euro.

De fapt, a fost ejectat doar Petros Katsias pentru că Spyros Kalodikis nu a lucrat niciodată la Aktor, el fiind doar omul lui Katsias. Cei doi au plecat la Intrakat, dar și de aici au fost concediați la începutul lui septembrie după ce au provocat aceleași probleme financiare.

Din această postură, grecul Spyros Kalodikis care a absolvit Liceul Mihai Viteazul din București, a pornit demersurile pentru înființarea de către Ungaria a unui port la Sulina. Demersurile lui Spyros Kalodikis au demarat ca urmare a relației foarte apropiate cu patronul maghiar al firmei Glover Construct care are mai multe cariere de piatră în România pe care o vinde în Ungaria. Este interesant de urmărit dacă autoritățile române, în special Ministerul Mediului condus acum de senatorul UDMR Barna Tanczos, vor da toate avizele pentru portul Ungariei de la Sulina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.