EXCLUSIV. Cum își face imagine pe bani publici Marian Mina „Scheletu” în rândul romilor din Giurgiu

Publicat: 19 apr. 2022, 11:38, de Ion Teleanu, în News , ? cititori
EXCLUSIV. Cum își face imagine pe bani publici Marian Mina „Scheletu” în rândul romilor din Giurgiu

Liderul interimar al PSD Giurgiu, Marian Mina „Scheletu”, finul baronului Niculae Bădălău, a găsit o modalitate inedită de cosmetizare, pe bani publici, a imaginii sale.

Diplomă și osanale pentru „Scheletu”

Recent, la doar o zi după Ziua Minorităţilor Naţionale din România, într-o locație de fițe din Giurgiu, Marian Mina ”Scheletu” împreună cu noul prefect impus de PSD, Florentina Stănculescu, a fost invitatul de onoare al Galei de Excelenţă a Romilor, un eveniment organizat de preşedintele organizaţiei Partida Romilor Giurgiu, consilierul județean PSD Mihăiță Napoleon Grigore.

Numai că prezența celor doi lideri PSD la această acțiune a romilor nu a fost una întâmplătoare și acest aspect este arhicunoscut în Giurgiu. Printr-o postare pe Facebook, Mihăiţă Grigore şi toţi cei prezenţi le-au mulţumit lui Marian Mina şi Florentinei Stănculescu pentru că au demonstrat, în nenumărate rânduri, că nu susţin discriminarea romilor şi şi-au oferit întreaga susţinere, fiind mereu alături de comunităţile de romi. 

În primul rând mulţumesc fiecăruia dintre voi, celor care aţi fost alături de noi, alături de mine, acestor oameni care au muncit în fiecare campanie electorală”, a precizat Mihăiță Grigore, preşedintele Partidei Romilor Giurgiu. Acesta a postat că „prima diplomă în gala de premiere i-a fost acordată deputatului PSD, Marian Mina, actualmente şi preşedintele organizaţiei PSD Giurgiu, care a demonstrat în nenumărate rânduri că nu susţine discriminarea romilor şi care şi-a oferit toată susţinerea şi a fost alături comunităţilor de romi”.  

De asemenea, s-a menționat că ”Fiecare reprezentant al celor 13 filiale, împreună cu Mihăiță Grigore, şi-au prezentat recunoştinţa faţă de toate eforturile depuse de dl. Marian Mina şi faţă de şansă acordată comunităţii acestora”.

Mina „Scheletu”: „Doamna Stănculescu a fost şi va rămâne lângă dumneavoastră, necondiţionat”

Dar nici Mina „Scheletu” nu s-a lăsat mai prejos și a ridicat osanale celor prezenți la eveniment, în special liderului Napoleon Grigore.

„Am dintotdeauna o colaborare foarte bună cu Mihăiţă Grigore. Îl felicit pentru că v-a sprijinit mereu, s-a luptat pentru drepturile dumneavoastră ca nimeni altcineva, şi mă bucur că am avut posibilitate să îl ajut şi eu, mai ales atât timp cât am fost preşedinte al Consiliului Judeţean. De asemenea, tot ajutorul a fost posibil şi cu sprijinul doamnei Florentina Stănculescu, director economic al CJ, în mandatul meu, acum prefect. Doamna Stănculescu a fost şi va rămâne lângă dumneavoastră, necondiţionat”, a susținut liderul interimar al PSD Giurgiu.

Florentina Stănciulescu: „Vă promit că voi fi alături de Partida Romilor”

Noul prefect PSD de Giurgiu, Florentina Stănculescu, a ținut isonului șefului de partid.

„Ştiu că domnul Mihăiţă Grigore luptă din toate puterile pentru dumneavoastră, s-a dovedit asta în fiecare zi şi este evident prin toate rezultatele pe care le vedem împreună. Vă promit că şi eu, în continuare, cu tot ceea ce pot să fac din punct de vedere legal, voi fi alături de Partida Romilor!”, a declarat prefectul Florentina Stănculescu.

Relații sudate cu vreo 27.000 de euro în scop electoral

Numai că, ceea ce se știe mai puțin, colaborarea foarte bună a lui Mina „Scheletu” cu Mihăiță Grigore s-a cimentat pe vremea când finul lui Bădălău era președintele Consiliului Județean Giurgiu. Dar, sudarea relațiilor dintre cei doi s-a făcut pe bani publici.

Potrivit documentelor deținute de PUTEREA, în perioada când Mina „Scheletu” era președintele CJ Giurgiu, adică între 2016-2020, Asociația Partida Romilor Pro Europa- Giurgiu condusă de Mihăiță Grigore a încasat, în nouă tranșe, din banii publici ai județului suma de 120.000 de lei, adică vreo 27.000 de euro (vezi documentul în facsimil).

Din cele nouă tranșe doar una de 13.500 de lei nu a fost trimisă către asociația de romi pe vremea când Mina „Scheletu” era președintele Consiliului Județean Giurgiu. Mai mult, unele dintre alocările către asociația mai sus menționată a fost semnate chiar de actualul prefect de Giurgiu, Florentina Stănculescu (vezi documentul în facsimil).

Așadar, finul lui Bădălău a dat banii C.J. Giurgiu pentru asociația păstorită de Mihăiță Grigore, care Grigore, în 2020, a ajuns consilier județean PSD cu susținerea lui Mina „Scheletu”. Astfel, spus, serviciu contra serviciu, dar pe bani publici! Poate totuși DNA și alte instituții de forță ale statului vor scana această schemă de sifonare de bani publici în scop electoral?