EXCLUSIV. Dacian Cioloș vrea cu orice preț să privatizeze SN Radiocomunicații SA

Actualul ministru PLUS al Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ciprian Sergiu Teleman este prins la mijloc într-o afacere extrem de controversată regizată de Dacian Cioloș încă de pe vremea când era premier.

Afacerea ratată de Cioloș în 2016, repusă acum pe tapet tot de… Cioloș

În 2016, când era premier, Dacian Cioloș a încheiat un memorandum cu BERD pentru privatizarea SN Radiocomunicații SA, la aceea vreme fiind interesat de societate chiar operatorul austriac similar.

Atunci, scenariul privatizării SN Radiocomunicații SA era pus pe tapet de fostul ministru al Comunicațiilor din guvernarea Cioloș, Marius Bostan, care, printr-un simulacru de concurs ar fi trebuit să fie impus director un prieten al liderului PLUS, Sorin Mureșan.

Dar, scenariul lui Cioloș nu s-a materializat în 2016, iar acum, liderul PLUS dorește cu orice preț reluarea privatizării SN Radiocomunicații SA.

Practic, acum, Dacian Cioloș face presiuni uriașe asupra ministrului Ciprian Sergiu Teleman să numească ca director general al SN Radiocomunicații SA un apropiat de al său, al cărui nume pentru moment nu îl facem public, care a lucrat la o societate a fraților Teszari iar acum prestează la o firmă din Suedia.

Cioloș vrea să privatizeze SN Radiocomunicații pe mâna ministrului Ciprian Teleman

La ora actuală, sub presiunea șefului său de partid, ministrul PLUS al Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ciprian-Sergiu Teleman, va trebui să ducă la îndeplinire aranjamentul lui Cioloș prin intermediul membrilor Consiliului de Administrației, adică să nu îi mai prelungească mandatul actualului director general impus de Grindeanu, Eugen Brad și să-l impună pe omul liderul PLUS.

Că tripleta de „vis” de la Radiocomunicații, Marian Murguleț – Eugen Brad – Alin Tărchilă, trebuie demisă este cert și chiar este o binecuvântare pentru societate, dar să aducă Cioloș oameni doar ca să privatizeze cu orice preț societatea este o mișcare care ar trebui să dea de gândit celor de la DNA și Parchetul General.

5 COMENTARII

  1. Niciodata nu a fost vreo discutie despre privatizarea SNR ci doar de eficientizarea managementului ceea ce s-a si intamplat in 2016 la inceput. Brad s-a retras si a fost recrutat alt manager la conducere. CA-ul a fost modificat si s-a inceput un plan de eficientizare.
    Dupa venirea PSD a revenit Brad. Dacian Ciolos nici nu cred ca stia prea multe de SNR atunci. Sorin Muresan era Director de Cabinet si un tip competent si pregatit. Cred ca era membru Forta Civica apoi PNL dar nu a fost recrutat manager.
    SNR are nevoie de o noua strategie de dezvoltare, de integrare cu alte infrastructuri de comunicatii de stat, de cooperare corecta cu operatorii si de utilizare eficienta a resurselor de comunicatii detinute. Informatia despre Marius Bostan din preambul nu este reala.
    https://www.comunicatii.gov.ro/bilant-de-mandat-marius-bostan/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...