EXCLUSIV. Edilul USR Allen Coliban, joacă alba-neagra pe bani publici cu Alexandru Dedu la Corona Brașov

În goana disperată după imaginea dar și pentru obținerea unui nou mandat, edilul USR al Brașovului, Allen Coliban, a făcut o mutare surprinzătoare în bordul de conducere al Clubului Sportiv Municipal (CSM) Corona Brașov, entitate finanțată din banii publici ai brașovenilor, care va genera o mulțime de speculații și scandaluri.

De știut pentru Allen Coliban: Dedu, 8 ani de huzur la FRH, performanțe… zero

După ce timp de opt ani a dus handbalul românesc în lumea a treia și a patra a sportului cu mingia mică, fostul președinte al Federației Române de Handbal (FRH), Alexandru Dedu, a ajuns, surprinzător, managerul CSM Corona Brașov, finanțat din banii publici ai contribuabililor de la poalele Tâmpei.

Cum l-a vrăjit Dedu pe edilul USR al Brașovului, rămâne un mister, dar cert este că Allen Coliban habar nu are ce se întâmplă la acest club. PUTEREA a solicitat primarului USR al Brașovului, Allen Coliban, să precizeze care este bugetul alocat pentru CSM Corona Brașov, câți sportivi legitimați sunt la ora actuală, dar și ce funcție va ocupa în cadrul clubului Alexandru Dedu și cu cât va fi remunerat.

Imediat, acesta ne-a comunicat că bugetul pentru acest an alocat de municipalitate pentru CSM Corona Brașov este de 18.604.560 de lei, iar anul trecut, acest club a ”tocat” 16.396.110 de lei. Însă, ne-a mai precizat că informațiile despre activitatea clubului și despre Alexandru Dedu ne vor fi comunicate de către cei de la CSM Corona Brașov.

5.000 de euro/lună pentru Dedu la Corona pentru că ”a arătat performanță managerială la FRH“

Între timp, mai exact pe 15 septembrie 2022, Alexandru Dedu a fost prezentat de primarul Brașovului, Allen Coliban, ca manager general sportiv la CSM Corona Brașov. „Mă bucur că Alexandru Dedu a acceptat provocarea de a fi manager general sportiv și de a-și asuma obiective de dezvoltare pe următorii trei ani la Corona Brașov. Dedu a arătat performanță managerială la FRH“, a spus Allen Coliban.

Ce performanțe manageriale a realizat Dedu la FRH, numai Allen Coliban poate spune pentru că lumea handbalului a văzut cum acesta a îngropat echipele naționale de seniori/senioare, tineret și juniori/junioare. Pentru că ”Dedu a arătat performanță managerială la FRH“, Allen Coliban a hotărât, fără ca cineva din Consiliul Local al Municipiului Brașov să știe despre această mutare, ca Dedu să fie remunerat cu 5.000 de euro pe lună.

Numai că, surpriză! CSM Corona Brașov ne-a comunicat prin semnătura contabilului șef Arina Cășvean că ”Domnul Alexandru Dedu nu figurează în evidențele noastre (contract individual de muncă sau contract de activitate sportivă)” (vezi documentul în facsimil). Opssss! Care este adevărul și cine l-a spus: edilul Allen Coliban sau contabilul de la CSM Corona Brașov?

Secrete pe bani publici

CSM Corona Brașov ne-a comunicat că la ora actuală entitatea are șapte secții sportive, unde sunt legitimați 532 de sportivi seniori și juniori. Dar, în schimb, nu ne poate spune câți bani s-au cheltuit anul trecut de către fiecare secție pentru că se încalcă ”principiul concurenței loiale”.

În schimb, ne-a transmis că ”Bugetul alocat de către Primăria Brașov clubului CSM Corona Brașov (nr. mai greu cu limba română…clubului Clubului Sportiv…) este un buget global, administrarea acestuia făcând obiectul unor proceduri interne”.

Însă, imediat după ce Dedu a fost prezentat de Allen Coliban ca manager sportiv al CSM Corona Brașov, edilul Brașovului a cerut Consiliului Local suplimentarea bugetului clubului cu 1.400.000 de lei. Asta ar însemna că bugetul pentru acest an al clubului sportiv finanțat din banii brașovenilor va depăși 20.000.000 de lei, adică vreo 4.000.000 de euro.

Raspuns Corona Brasov
Raspuns Corona Brasov

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Iranul a lansat un atac cu drone asupra Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a anunțat, sâmbătă seara, că Iranul a lansat un atac cu drone împotriva țării sale. Potrivit declarațiilor israeliene, Iranul...

Vin luni grele pentru companiile din România! Falimentul bate puternic la...

Perspectivele economice destul de tulburi la nivel european, confirmate deja în Marea Britanie și Germania, au ridicat nivelul de alertă și în economia românească....