EXCLUSIV. Fostul autointitulat „șef al masonilor”, controversatul Radu Ninel Bălănescu, implicat într-un scandal uriaș de plagiat

Din impostura de ”mare vătaf al masonilor” din România, controversatul medic pediatru Radu Ninel Bălănescu a ajuns ca de 14 ani să se fi ”eternizat” ca director medical al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, dar și de vreo opt ani conferențiar și chiar profesor universitar la UMF Carol Davila, deși este acuzat că lucrarea sa de doctorat este un plagiat grosolan.

Munca și opera științifică a doi renumiți profesori, ”ciordită” pe furiș de Ninel Bălănescu

În 2003, Radu Ninel Bălănescu era medic primar de chirurgie și ortopedie pediatrică la Spitalul de copii Grigore Alexandrescu și totodată șef de lucrări la UMF Carol Davila din București. Din această postură, Bălănescu și-a susținut, foarte discret, teza de doctorat, ”Contribuție la diagnosticul și tratamentul neuroblastomului la copil”, sub coordonarea renumitului profesor Alexandru Pesamosca.

Tema aleasă era complet înafara ”specializării” sale, de aici și dorința ca momentul să trecă neobservat, dar rezultatul să răsune: titlul de Doctor. Numai că după trei ani de la susținerea doctoratului, Radu Ninel Bălănescu vrea să ajungă în lumea elitei medicale. Ca atare, acesta publică, în 2006, la Editura Universitară ”Carol Davila”, o carte care, de fapt, este exact lucrarea sa de doctorat din 2003, ”Contribuție la Diagnosticul și Tratamentul NEUROBLASTOMULUI la Copil”.

Dar, surpriză uriașă. În cartea mai sus menționată, semnată de șef lucrări dr. Radu Bălănescu, sunt menționați cu nume și prenume adevărații autori ai… tezei de doctorat.

Este vorba despre prof.dr. Coriolan Ulmeanu și dr. Irina Davidescu. Practic, munca și opera științifică a celor doi renumiți profesori și-a însușit-o fără nicio rușine și remușcare cel care se intitulează ”președintele” Marii Loji Naționale din România, prof.univ.dr. Radu Ninel Bălănescu (vezi documentele în facsimil).

De-a v-ați ascunselea cu autointitulatul ”șef al masonilor”: uite cartea, nu mai e cartea!

Dar surprizele merg mai departe de parcă am fi într-un film cu gangsteri. Cele două lucrări medicale semnate și însușite de Radu Ninel Bălănescu, adică teza de doctorat și cartea apărută în 2006, sunt de negăsit.

Întreg stocul de carte a fost retras de la editură la cererea expresă a autorului, nimeni altul decât Radu Ninel Bălănescu. De ce? Foarte simplu. Cartea dovedește că teza de doctorat este de fapt un plagiat ordinar de pe urma căruia acesta a beneficiat mulți ani și încă mai beneficiază.

Din 2003 el încasează lunar de la Statul român o sumă de bani necuvenită, ca posesor de doctorat. Mai mult, din 2013, acesta este conferențiar universitar la UMF Carol Davila București și din 2015 este și membru al Consiliului UMF, devenind ditamai Profesorul universitar doctor!

Nababul ”mason” adormit la Grigore Alexandrescu

Potrivit ultimei declarații de avere, Radu-Ninel Bălănescu are 3 (trei) locuri de muncă, normate și plătite la 8 (opt) ore pe zi fiecare: adică de profesor universitar la UMF Carol Davila, cu normă întreagă, de director medical la Spitalul Grigore Alexandrescu, cu normă întreagă și de ”președinte” al Marii Loji Naționale din România, cu normă întreagă. Adică peste 6.500 de euro pe lună salarii. Plus sporuri, beneficii, fond de protocol și gratuități, încă o dată pe atât.

De trei ori câte 8 ore înseamnă 24 (două zeci și patru ) de ore pe zi alocate, conform legii, celor trei angajatori la care este salarizat cu norme întregi. Probabil că restul timpului rămas dintr-o zi îl dedică studiului masoneriei.

”O fi bine, Dottore?!”

P.S. O Mare Lojă masonică nu are ”președinte”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole