EXCLUSIV. Jaf incredibil descoperit de Curtea de Conturi a României la Sala Polivalentă din București

Raportul de anul trecut al Camerei de Conturi București evidențiază o mulțime de nereguli la Complexul Sportiv Național ”Sala Polivalentă” din București dar care au fost ignorate de conducerea Ministerului Sportului condus încă de udemeristul Carol Novak.

PUTEREA va prezenta în exclusivitate, sinteza principalelor nereguli constatate la CSN Sala Polivalentă din Capitală, unde director este din 2015 fostul deputat PDL-PSD, Cătălin-Ovidiu Obuf Buhăianu, de auditul financiar al Camerei de Conturi București pentru anul 2020.
Închiriere pe ochi frumoși și chiriași… fără chirie

*Management defectuos în privința achiziționării unor utilaje pentru bucătărie în valoare de 74.574 de lei, care nu au fost utilizate de entitate, ci închiriate, rezultând un debit de 8.037 de lei, pentru care nu s-au luat toate măsurile de încasare.

*Necalcularea, neînregistrarea și neurmărirea încasării unor venituri în sumă de 103.183 lei, calculate ca urmare a nerespectării clauzelor sancționatorii prevăzute în contractele de chirie teren de sport, încheiate în perioada 2018-2020 și nerecuperarea unor cheltuieli cu utilitățile de 115.476 lei.

Generozitate decontată din caseria Sălii Polivalente

*Neurmărirea modului de încasare a veniturilor rezultate din penalități în sumă de 248.499 lei, calculate ca urmare a nerespectării termenelor de plată conform contractelor încheiate pentru perioada 2018-2020, precum și neurmărirea depunerii garanțiilor de către chiriași.

*Suportarea direct pe cheltuielile instituției, în loc de cont 473 ”Decontări din operații în curs de clarificare” a penalităților și cheltuielilor  de judecată de 35.694 de lei, stabilite într-o sentință definitivă. Fără efectuarea unei cercetări administrative.

*Plata nejustificată a sumei de 12.959 de lei pentru cantități de lucrări neexecutate.

Telefoane fără număr și carburanți la liber

*Utilizarea ineficientă a fondurilor publice în sumă de 20.072 de lei prin contractarea unor servicii de telefonie mobilă aferente unor numere de telefon neutilizate, precum și neînregistrarea unor bunuri (aparate telefonice mobile) în contabilitate.

*Suportarea fără temei legal, pe cheltuiala CSN Sala Polivalentă a contravalorii BCF –urilor (combustibil auto pe bonuri valorice) de 51.100 de lei, constatate lipsă în gestiune la 31.12.2020.

Patrimoniu off-line și iluminat costisitor

*Nerespectarea prevederilor legale privind scoaterea din evidența contabilă a unor bunuri din patrimoniul public (clădiri 206.921 lei) și actualizarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului.

*Plata nejustificată în anul 2019 a unor cheltuieli cu bunuri și servicii de verificare a sistemului de iluminat cu lămpi led în valoare de 83.167 lei, pentru 2 contracte cu același obiect.

Tăcerea lui Novak

PUTEREA a solicitat ministrului Sportului, Eduard-Carol Novak, să precizeze ce măsuri a dispus vis a vis de aspectele constatate la CSN Sala Polivalentă de Camera de Conturi București.

Deocamdată, n-am primit niciun răspuns de la demnitarul UDMR, dar și tăcerea este totuși un răspuns! Ca atare, PUTEREA va prezenta în perioada următoare adevărata dimensiune a jafului de la Sala Polivalentă și cine sunt ”băieții deștepți” care au pus umărul la prăduirea acestui complex sportiv.

1 COMENTARIU

  1. Aplauzele noastre pentru aceasta munca de informare corectă.
    Ticăloși şi corupți trebuie eliminați din societatea şi viaţa ta române.
    Litera de lege îl așteaptă și îi va pune la respect. Legea ii așează pe ticăloși acolo unde le este locul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole