Exclusiv: Magistrații blochează încercarea City Insurance de a reveni pe piața asigurărilor. Decizia nu este definitivă

Încercarea City Insurance de a reveni pe piața asigurărilor este deocamdată sortită eșecului, după ce magistrații Curții de Apel București au decis luni să mențină decizia prin care le-a fost suspendată activitatea.

Pe 1 noiembrie, compania de asigurare – reasigurare a cerut în instanță suspendarea deciziei Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) din 17 septembrie. Prin acest document organismul de reglementare le respingea planul de finanțare pe termen scurt și cel de redresare, le retrăgea autorizația de funcționare, constata starea de insolvență și promova cererea privind deschiderea procedurii falimentului împotriva Societății de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A.

Reprezentanții ASF motivau decizia prin faptul că nu erau încălcate mai multe condiții esențiale pentru buna desfășurare a activității.

A rezultat că Planul de finanțare pe termen scurt și Planul de redresare sunt în mod evident neadecvate și nu asigură restabilirea situației financiare a societății și, pe de o parte, solvabilitatea societății este în continuă deteriorare iar, pe de altă parte, societatea se află în incapacitate vădită de plată”, a transmis la acea dată ASF, prin intermediul unui comunicat de presă.

Reprezentanții companiei de asigurare – reasigurare au contestat decizia ASF. Magistrații Curții de Apel au decis luni să respingă cererea de suspendare a executării, „ca neîntemeiată”. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs, în cinci zile de la comunicare.

La momentul suspendării activității, City Insurance avea peste 20% din piaţa asigurărilor generale şi 45% din piaţa RCA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...