Europarlamentarul umanist Maria Grapini este recunoscută pentru gafele și mesajele care sfidează limba română, dar declarația acesteia de ieri cu ocazia ziua Micii Unirii este de domeniul incredibilului, demonstrând că a fost corigentă la istorie.
Grapini, corigentă la istorie
În cursul zilei de ieri, europarlamentarul Maria Grapini a ținut să transmită prin intemediul postul național de radio un mesal de ziua Unirii Principatelor. Numai că Maria Grapini a demonstrat încă o data că habar nu are de istoria României.
”Prin unirea Moldovei cu Muntenia, de fapt se împlinea un vis al românilor de secole, de pe vremea lui Burebista…”, a spus Maria Grapini (ascultă înregistrarea). Ooopsss! De când prin unirea Moldovei cu Muntenia se împlinea visul lui Burebista? Păi Maria Grapini a fost corigentă la istoria României. De ce? Pentru că, potrivit istoricilor, Burebista a fost un lider politic și militar impresionant, al ținuturilor locuite de geto-daci:
„Ajuns în fruntea neamului său care era istovit de războaie dese, getul Burebista l-a înălțat atât de mult prin exerciții, abținere de la vin și ascultare față de porunci, încât în câțiva ani a făurit un stat puternic și a supus geților cea mai mare parte din populațiile vecine, ajungând să fie temut chiar și de romani.”
Poate află și Maria Grapini cine a fost Burebista
Tot istoricii acelor vremuri ne-a lăsat drept mărturie faptul că ”Prin acțiunile sale ofensive a reușit îndepărtarea pericolului reprezentat de celții situați în sud și în vest, supunerea bastarnilor în est și cucerirea cetăților grecești de la malul Pontului Euxin, întinzându-și regatul de la Pontul Euxin, în est, până la Danubis în Câmpia Panonică, în vest, și de la Munții Haemus, în sud, până la mlaștinile Pripetului, în nord, devenind un potențial adversar de temut al puternicei Republici romane”.
Ca atare, istoricii au precizat fără tăgadă că Burebista a fost un lider de mare anvergură și nicidecum un domnitor peste Muntenia și Moldova așa cum a fost Alexandru Ioan Cuza. Așadar, doamna Maria Grapini habar nu are de istoria România, dar a ținut morțiș să ne transmită că unirea Moldovei cu Muntenia a fost visul lui Burebista!
Gafele celebre ale Mariei Grapini
De fapt, Maria Grapini a livrat de a lungul timpului în spatiul public o mulțime de gafe. Într-o postare pe Facebook, europarlamentarul PSD le-a urat urmăritorilor săi „Seară bună din Tela Viv”, referindu-se la orașul israelian Tel Aviv.Tot Grapini a inventat o țară-Letiția și s-a felicitat singură pe Facebook.
Maria Grapini! Este o mare „TUFĂ DE VENEȚIA” acesta este adevărul, domnilor și doamnelor .
Maria Grapini un semianalfabet functional…, care vă reprezintă in Europa și în întreaga lume.
Rușinos foarte rușinos pentru întreg neam ”Românesc”
Asta e o alta conserva KGB de la Haznaua3 a varanului Felix
De ce nu a participat România la invazia Iugoslavie-i pentru a obține Banatul de Vest?
Nimeni nu a menționat aici că regina Iugoslaviei a fost prințesa Maria a României – Mignon, sora lui Carol al II-lea – regele României și mătușa regelui Mihai I.
Nunta ei cu Alexandru I Karageorgevic, pe 8 iunie 1922 la Belgrad, pe atunci rege al sârbilor, croaților și slovenilor, a fost ca în basme. Ambele popoare de la marginea Dunării au sărbătorit câteva zile, ca două sate din apropiere.
La ora 7:40, comandantul forțelor aliate din Balcani, mareșalul D’Esperay, se alătură familiei regale românești de pe Dunăre, pentru a-i felicita, și stau de vorbă cu regele Carol, regina Maria, prințul Carol și prim-ministrul Brătianu.
Englezii nu i-au putut pronunța numele, l-au numit Desperate Frankie, dar i-a condus pe britanici, greci, sârbi și italieni la victoria în Balcani.
Văzând acest lucru se poate înțelege de ce D’Esperay a cerut Ungariei la armistițiul de la Belgrad să plece din Transilvania și armatei sârbe să evacueze zona de est a Banatului.
Chiar dacă francezii au ajutat să elibereze Serbia, pentru Franța nimeni nu a stat în fața surorii mai mici, România.
Cel mai emoționant moment este oprirea familiei regale românești pe drum, într-un sat sârbesc, de cealaltă parte a Dunării, unde primirea țăranilor a fost copleșitoare. De parcă s-ar opri într-un sat din propria lor țară.
Cu atât mai impresionant având în vedere că de la același popor sârb cu câțiva ani mai devreme arhiducele Austriei Ungaria a fost asasinat.
Un moment emoționant este și vasul fecioarelor sârbe, care vin să-și întâmpine cu cântece și flori viitoarea lor regină. Ceea ce îmi place cel mai mult este valul reginei Maria a României. laugh out Loud
Nicio escortă militară, doar o călătorie pașnică pe Dunăre, spre unirea în căsătorie a celor două neamuri.
Acesta a fost stadiul relațiilor româno-iugoslave, când i s-a cerut să participe la invadarea Iugoslaviei, pentru zona de vest a Banatului.
Respeckt
D-na a dat bac-ul la istorie ??
Avem niște euroi, deputați
Care ne fac de rîs. Oficial !
La ce sa ne mai asteptam la aceasta epava dupa furtul votului. Çovesi. Cum dracu o mai suport sa ne reprezinte la Brucseles
Habar n-aveam ca Muntenia si Moldova existau inca de pe vremea lui Burebista si ca unirea acestora a fost visul de aur al lui Burebista. Noroc cu Grappini ca mai aflam si noi ce lucruri traznite ne mai povestesc europarlamentarii romani, care, dupa ce nu va mai fi ce este, va trai pe o pensie uriasa de europarlamentar plus o pensie uriasa de pensionar (cel mai probabil) special.
Sigur. Dna Grapini este cea care cu o dexteritate de invidiat din partea jucătorilor de alba-neagra, a palmat voturile dnei Kovesi, la ocuparea postului de procuror gen. De rahat ne-a facut ca si Adrian Severin.