EXCLUSIV. Minerii de la Salrom îi cer premierului Ciucă să-l demită pe directorul ”dușman al minerilor” Dan Constantin Dobrea

Societatea Națională a Sării SA- Salrom, unde statul român, prin Ministerul Economiei, este acționarul majoritar, este în pragul imploziei din cauza managementul dezastruos al directorului general impus ilegal Dan Constantin Dobrea, adus de la Primăria Lehliu Gară.

”Complot urzit de actuala conducere Salrom sub autoritatea Ministerului Economiei spre a vinde o companie fanion a statului român”

În cursul zilei de azi, Grupului minerilor de la Salinele Societății Naționale a Sării SA, printr-o scrisoare deschisă (vezi documentul în facsmil), îi cer premierului Nicolae Ciucă să stopeze abuzurile directorului Dan Constantin Dobrea. ”Facem apel la dumneavostră să creșteți exigențele naționale privind acțiunile acestui dușman al minerilor (Dan Constantin Dobrea), acesta este doar o parte vizibilă a aisbergului corupt, numit ilegal de Ministerul Economiei în fruntea Societății Naționale a Sării”, se menționează în scrisoarea deschisă a minerilor către premier.

Totodată, Grupului minerilor de la Salinele Societății Naționale a Sării SA îl avertizează pe primul ministru de ”Existența unui complot urzit de actuala conducere sub autoritatea Ministerului Economiei spre a vinde o companie fanion a statului român și a reprima mișcarea de rezistență a Grupului minerilor de la Salinele Societății Naționale a Sării SA”.

florin-spataru

Conducerea ”nocivă” de la Salrom și ministrul Florin Spătaru vrea să vândă acțiunile Fondului Proprietatea către o firmă din Austria

Grupului minerilor de la Salinele Societății Naționale a Sării SA îi mai transmit premierului Nicolae Ciucă că ”Trecutul elastic și fluid, determinat de necesitatea prezentului domn Dan Constantin Dobrea la conducerea Societății Naționale a Sării SA este cu atât mai nocivă încât a determinat pe ministrul Economiei să abordeze tema vânzării pachetului de acțiuni deținut de Fondul Proprietatea către o companie din Austria prin intermediul Bursei Române de Valori”.

Adică, directorul Dan Constantin Dobrea venit de la Galați l-a convins pe ministrul Economiei, Florin Spătaru, tot din Galați, adică pe cel care l-a impus în fruntea Salrom, să vândă acțiunile societății către o firmă din Austria. Incredibil, dar adevărat!

Dobrea se propune director general și tot el se votează…director general

Trebuie precizat că numirea și menținerea lui Dan Constantin Dobrea la șefia Salrom este o înșiruire de abuzuri și ilegalități cu iz penal care deja sunt instrumentate de instituții de forță ale statului. În ședința CA de la Salrom din data de 15 februrie 2022, Dan-Constantin Dobrea renunță la funcția de președinte al CA și rămâne membru.

Dar, supriză! Cei cinci membrii ai Consiliului de Administrație de la Salrom, printre care și Dan-Constantin Dobrea, îl propun director general pe … Dan-Constantin Dobrea. Toți cei cinci membrii, adică și Dobrea au fost de acord ca Dobrea să fie director general. Adică, Dobrea se propune director general și tot el se și votează ca…director general.

Drumul lung al cumetriilor de la terasa de fițe din Galați, via Primăria Lehliu Gară, la Salrom

Ceea ce se știe mai puțin este faptul că Dan-Constantin Dobrea este nașul actualului edil al municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, și este foarte bun prieten cu actualul ministru al Economiei, Florin Spătaru, cel care l-a impus la Salrom și la Șantierul Naval 2 Mai SA Mangalia.

Suprinzător, în declarația de averea, Dobrea a menționat că în 2021 nu a avut niciun venit, dar el controlează de ani buni una dintre terasele de fițe din Galați – ”C. House Lounge Cafe”. Însă, tot printr-o inginerie administrativă, actualul director general de la Salrom a ajuns pe 17 ianuarie 2021 inspector la Primăria Lehliu Gară, după care la 1 mai 2021, chiar dacă era zi liberă, ajunge inspector la Primăria Galați, adică în subordinea finului său.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole