EXCLUSIV. Ministrul Claudiu Năsui vrea să-și trimită protejații pe posturi bine remunerate la Bruxelles

Controversatul proiect de hotărâre privind reorganizarea Ministerului Economiei Antreprenoriatului și Turismului condus de Claudiu Năsui soldat cu moartea subită a directorului Doru Clăbescu prin care urmează să fie disponibilizați peste 200 de angajați ascunde și un aranjament incredibil „țesut” de ministrul USR și oamenii din jurul său.

Detașare șmecherească

În proiectul de Hotărâre pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr.315/2021 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (vezi documentul în facsimil) s-a introdus un nou aliniat al cărui conținut ascunde o șmecherie incredibilă.

După articolul 8, aliniatul 10 al hotărârii mai sus menționate s-a introdus un alt aliniat care are următorul conținut: „Ministerul Economiei Antreprenoriatului și Turismului desemnează din specialiștii săi consilieri și/sau experți care să își desfășoare activitatea în cadrul Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană, pentru îndeplinirea atribuțiilor specifice în vederea participării la activitățile Uniunii Europene. Numărul maxim de posturi pentru personalul detașat în cadrul reprezentanței permanente a României pe lângă Uniunea Europeană este de 6”.

Practic, șase persoane din Ministerul Economiei urmează să fie detașați la Reprezentanța permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană de la Bruxelles.

Dar potrivit Hotărârii nr. 16/2017 privind organizarea și funcționarea Ministerului Afacerilor Externe „Structura Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană se aprobă, în condițiile legii, prin ordin al ministrului afacerilor externe„, iar „pentru încadrarea pe posturile structurilor prevăzute ministerele și celelalte instituții publice desemnează, în limita posturilor alocate, specialiști care să își desfășoare activitatea în cadrul Reprezentanței Permanente„.

Practic, cele 58 de posturi ale Reprezentanței Permanente a României pe lângă UE sunt ocupate de specialiști, adică de funcționari publici din ministere bine pregătiți profesional.

Posturi cu dedicație

Numai că Năsui vrea ca cele șase posturi alocate Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului să nu mai fie ocupate de specialiști ci de, atenției, de „consilieri și/sau experți”, adică nu de funcționari publici bine pregătiți cum era până acum.

Practic, ministrul Claudiu Năsui vrea să trimită la Reprezentanța Permanentă a României pe lângă UE numai oameni de ai săi din rândul consilierilor și ai protejaților cu care a venit de mână în minister, dar care n-au habar de activitatea și funcționarea acestui minister.

Altfel spus, Năsui vrea să înlocuiască specialiștii ministerului cu oamenii din camarila sa, adică să-i recompenseze cu sinecuri din străinătate bine plătite din bani publici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...