Exclusiv. Nicio ofertă la licitația organizată la BRM pentru achiziția de grâu din noua recoltă pentru rezerva de stat

Tranzacțiile cu cereale pe BRM par să fie neinteresante pentru jucătorii din piață. Pe data de 9 august era termenul pentru transmiterea documentelor  pentru o licitație care viza achiziția unei cantități de 45.000 tone de grâu din noua recoltă pentru Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale (ANRSPS). Numai că nu a fost depusă nicio ofertă, cum era și de așteptat, de altfel.

Dacă prima încercare n-a fost cu succes, acum, se are în vedere reluarea licitației la o altă dată, au precizat pentru Puterea reprezentanții BRM.

Termenul limită pentru transmiterea documentelor solicitate în Etapa I-a din caietul de sarcini era data de 9 august, ora 12:00.

”ANRSPS organizează licitație pentru atribuirea unor contracte la termen de furnizare a cantității totale de 42.500 tone de grâu de panificațe, gradul Ro, nr.1, cod CPV 032111200-în numele unității teritoriale 515 în vederea constituirii unui stoc rezervă de stat de grâu care să permită în caz de criză și penurie asigurarea consumului de pâine și produse de panificație pentru populația României. ANRSPS își îndeplinește obligațiile prevăzute de legislația specific rezervelor de stat, adică de constituire rezerve stocuri de stat”, se arata în caietul de sarcini.

Grâul ar fi trebuit să ajungă în silozurile din Bascov (Argeș) și Ivești (Galați) și să aibă următoarele caracteristici: proteină peste – 12%, masa hectolitrică – 77 kg/hl și impurități totale – maxim 6%.

Recolta de grâu este estimată, în acest an, undeva la peste 8 milioane tone de grâu, față de circa 10,4 milioane tone (date INS), în 2021. Ministrul Agriculturii Petre Daea a precizat, miercuri, că producția este mai mică cu până la 18%, compparativ cu anul trecut.

Citește și Daea a ajuns la Ferma cu ”peste 50.000 aspersoare” după ce le-a zis românilor să cumpere legume autohtone

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...