EXCLUSIV. Nicușor Dan a început să mușamalizeze jaful de la CSM București păstorit de prietena Gabrielei Firea

De aproape două luni de zile, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan refuză să transmită, în baza Legii baza Legii nr.544/2001 privind liberal acces la informațiile de interes public, o serie de informații publice despre modul cum s-au cheltuit foarte mulți bani, în ultimii doi ani, de către Clubul Sportiv Municipal (CSM) București condus de peste trei ani de Gabriela Szabo, prietena Gabrielei Firea-Pandele.

Nu se știe câți bani a „tocat” fiecare secție sportivă de la CSM București

Mai mult, ca să fugă de orice răspundere, edilul Nicușor Dan a pasat solicitările privind cheltuielile făcute din banii bucureștenilor către CSM București, dar Gabriela Szabo a dat un răspuns la mișto, adică a refuzat să precizeze pe care s-au topit anual cele aproximativ 15 milioane de euro.

Concret. Gabriela Szabo a refuzat să precizeze ce sumă de bani a cheltuit în 2019 și 2020 pentru fiecare secție sportivă de la CSM București, menționând că „execuțiile bugetare pe anii 2019 și 2020 se regăsesc pe site-ul Clubului Sportiv Municipal București”.

Pe site există doar bugetul clubului aprobat de Consiliul General al Municipiului București și semnat de primarul general, Gabriela Firea și, în 2020, de  Nicușor Dan, dar unde nu este nimic menționat de cum s-au cheltuit banii de fiecare secție sportivă.

Taxe de transfer decontate din bani publici, trecute la… secret

De asemenea, Gabriela Szabo a refuzat să precizeze, ce sume de bani au fost achitate de CSM București, adică din banii publici, ca taxe de transfer către Federația Română de Handbal, pentru sportivii și sportivele venite din străinătate.

Adică, Gabriela Szabo a răspuns la mișto precizând că „taxele de transferuri se regăsesc pe site-ul Federației Române de Handbal”, dar, știe foarte bine că nu este așa ceva pe site.

PUTEREA solicitase cu totul altceva decât ce a răspuns Gabriela Szabo, anume „Care este cuantumul total al sumei achitate de fiecare secție de handbal (feminin și masculin) de la CSM București pentru legitimarea fiecărui sportiv transferat în perioada 01.01.2019- 31.12.2020, de la structuri sportive din România și cât s-a achitat pentru legitimarea fiecărui sportiv transferat din străinătate (taxă de legitimare achitată către Federația Română de Handbal) la secția handbal (feminin și masculin) de la CSM București și cine sunt acești sportivi (handbalist/handbalistă?”.

De ce oare? Foarte simplu. Pentru că la CSM București a devenit o modă, mai ales la echipa de handbal fete, ca din șase în șase luni, să se facă transferuri de sportivi străini pe bandă rulantă, pe contracte uriașe. Și drept dovadă, numai în ultima lună, clubul păstorit de Gabriela Szabo a anunțat că a transferat vreo patru-cinci handbaliste străine.

Închirierile de terenuri și săli, pe… ascuns

Totodată, Gabriela Szabo refuză să precizeze ce sume de bani s-au cheltuit pentru închirierea unor baze sportive, terenuri și săli atât pentru antrenamente cât și pentru competiții oficiale.

Tot la mișto, răspunde că „sumele de închiriere a bazelor sportive diferă în funcție de importanța competiției, de disciplina sportivă”, iar „pentru antrenamente diferă în funcție de locație, oră, de discipline sportive”. De ce oare?

Chiria sediului CSM București, trecut la… secret

Mai mult, la mișto sau din prostie, prietena Gabrielei Firea, nu vrea să precizeze care este chiria pe care o plățește pentru sediului clubului din sectorul 3 și către cine anume.

„Contractul de închiriere este încheiat cu Administrația Active Sector 3, iar valoarea contractului poate fi găsit pe site-ul Administrației Active Sector 3”, se precizează în răspunsul de la CSM București către PUTEREA.

Însă, societatea indicată de Gabriela Szabo, „Administrația Active Sector 3” nu există. În schimb, există sub tutela Primăriei Sector 3, societatea „Administrare Active Sector 3”.

Câini latră, caravana trece

Practic, edilul general al Capitalei Nicușor Dan continuă metoda de tocat banii publici patentată și în ultimii trei ani de Gabriela Szabo, prietena fostului primar general PSD Gabriela Firea, adică să nu se mai știe pe ce s-au evaporat anual cam 15 milioane euro.

De ce? Pentru că putem că deh, suntem la putere, iar câinii latră, caravana trece și o mână o spală pe cealaltă, pe banii bucureștenilor, iar ambele fața Primăriei Capitalei?

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole